Jocurile Olimpice Cum a finalizat adversarul lui David Popovici semifinala de 100 metri liber. Britanicul l-a înștiințat pe român, înainte de cursă

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Câștigătorul medaliei de argint din cadrul probei de 200 metri liber l-a avertizat pe Popovici că își va lua revanșa, după ce a ratat cucerirea titlului olimpic, în ultimul act al competiției.



Popovici se califică în finala de 100 metri liber. Matthew Richards ratează accederea în ultimul act

David Popovici a terminat a doua semifinală din cadrul probei de 100 metri liber pe locul al doilea, cu 47:66 secunde, fiind devansat de către unul dintre cei mai mari adversari ai săi, chinezul Pan Zhanle, care „i-a detronat” recordul mondial la aceeași probă, în luna februarie a acestui an. După primii 50 de metri, David Popovici era pe locul al șaselea, dar a reușit să recupereze fantastic pe ultimii metri și s-a calificat, astfel, în finala probei „regină” a natației. 

Popovici are al cincilea cel mai bun timp dintre finaliști, iar ultimul act este programat miercuri, 31 iulie, începând cu ora 23:39.

Finaliștii la 100 metri liber, după timpii reușiti în semifinale: 1. Zhanle (47.21), 2. Chalmers (47:58), 3. Nemeth (47.61), 4. Grousset (47.63), 5. Popovici (47.66), 6. Alexy (47.68), 7. Guiliano (47.72), 8. Salchow (47.94).

Vicecampionul britanic Matthew Richards, care a ratat aurul olimpic la o diferență de doar 0,02 secunde față de Popovici în cadrul probei de 200 metri liber, nu a reușit să se califice și în finala probei de 100 metri liber, deși îl avertizase pe David că va încerca să se revanșeze.

 

Declarațiile lui Richards, după ce a câștigat medalia de argint la Paris

Înotătorul britanic a recunoscut că a crezut, pentru moment, că a atins primul peretele din bazin, în finala de 200 de metri liber, înaintea lui David Popovici.

Campionul mondial din 2023 este nevoit, totuși, să se mulțumească cu argintul, după ce Popovici a câștigat finala cu un timp de 1min 44.74 secunde.

Richards a simțit că de fapt a ajuns primul la finalul cursei, dar a fost depășit de Popovici, care a pus mai multă presiune pe perete, având brațe mai lungi: „Am simțit ca și cum aș fi atins primul peretele”, a spus tânărul de 21 de ani.

„Credeam că o voi obține (n.r. - medalia de aur), dar nu a fost cel mai bun final al meu. Nu este un sport care să fie dezbătut. Este alb sau negru. Tabela de scor nu minte.

Asta se datorează finalizării mele, adică se datorează capacității mele tehnice de a pune presiune în perete. Dacă am pus mâna acolo primul dar nu am pus suficientă presiune asupra peretelui, nu e vina acestuia, ci a mea.

Anul trecut, la Campionatele Mondiale, am câștigat la o diferență de două sutimi. Anul acesta am ajuns pe locul doi tot la o diferență de două sutimi. Diferența se reduce extrem de mult și asta este doar natura sportului.”, a spus Matthew Richards, după cursă.

Richards a reușit să câștige finala de 200 metri liber anul trecut, în cadrul Campionatelor Mondiale de Natație de la Fukuoka (Japonia), cursă în care David Popovici a terminat pe locul 4. Atunci, conaționalul Tom Dean s-a aflat la o diferență de doar două sutimi de secundă de Richards, cu timpul de 1 min 44.32 secunde.

Cei doi înotători s-au întâlnit din nou, în semifinalele probei de 100 de metri liber, cursă finalizată fără succes pentru Richards. Britanicul spunea, înainte de penultimul act, că va încerca „să transforme” medalia de argint, în medalie de aur. Cu toate că nu și-a îndeplinit visul la această probă, Matthew „și-a îndreptat” greșeala la proba de ștafetă masculină, 4x200m, adjudecată de Marea Britanie. Alături de coechipierii săi, James Guy, Tom Dean și Duncan Scott, Richards a recâștigat aurul olimpic, după reușita de la Tokyo.

„O medalie olimpică individuală de argint este uriașă, este ceva la care am visat încă de când eram mic, dar aș minți dacă aș spune că nu visez să fiu cu un pas mai sus pe podium. Dacă e ceva (n.r. - vreun efect în urma cursei de 200m liber), mi-a aprins și mai tare dorința. Mai am multe de făcut săptămâna aceasta. Voi încerca să transform medalia de argint în medalie de aur.”, a transmis britanicul, potrivit DailyMail.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel