Handbal CS Dinamo se transformă complet. A adus un coordonator de joc din Islanda

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

CS Dinamo continuă campania de achiziţii din această vară. Calificată în grupele Ligii Campionilor, Dinamo s-a întărit cu un coordonator de joc islandez, fost MVP al campionatului european de juniori. 



"Internaționalul islandez Haukur Thrastarson, noul coordonator de joc al campioanei României!

Managementul echipei de handbal Dinamo încheie lista internațională de transferuri pentru noul sezon competițional cu un jucător de top. Internaționalul islandez Haukur Thrastarson (23 de ani, 1,93 m înălțime), un centru tânăr, valoros și în plină ascensiune, va îmbrăca tricoul campioanei României în sezonul 2024-2025.

Născut pe 14 aprilie 2001, Thrastarson s-a format la clubul islandez Selfoss, însă în handbalul mare a jucat la o singură echipă: Industria Kielce (2020-2024). În sezonul trecut al EHF Champions League, el a marcat 35 de goluri (procentaj de 66%).

Pentru naționalele Islandei, și-a început ascensiunea la Campionatul European de juniori din 2018, când a fost declarat MVP-ul competiției. Thrastarson a contribuit atunci din plin la medalia de argint cucerită de naționala nordică. La prima reprezentativă, și-a făcut debutul la numai 18 ani, la Campionatul Mondial din 2019, când a suplinit absența lui Aron Palmarson, accidentat. A fost cel mai tânăr participant la acea ediție de Mondial, dar și cel mai tânăr islandez care a jucat la un mondial de seniori.

Prin venirea lui, Dinamo marchează încă o premieră: primul islandez care îmbracă tricoul alb-roșu", transmite Dinamo.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel