Handbal CS Dinamo a ajuns la al treilea transfer din Bundesliga. Pregătiri pentru Liga Campionilor

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Coordonatorul de joc Yoav Lumbroso a semnat cu CS Dinamo şi va juca în Liga Campionilor. 



"În următoarele două sezoane, campioana României la handbal va miza pe un conducător de joc exploziv, croit pe stilul modern, bazat pe viteză și pe abilitatea de a pune în valoare coechipierii. Yoav Lumbroso, un centru acu dublă cetățenie, Israel și Portugalia, a semnat un contract pe doi cu Dinamo. Acesta are în spate experiența a trei campionate tari: Germania, Franța și Portugalia.

Născut la Beer Șeva (Israel) pe 15 iulie 2000, Yoav Lumbroso a debutat la Maccabi Rehovot. În 2019, la nici 19 ani, semna cu ThSV Eisenach (Germania / 2. Bundesliga la acel moment), echipă la care a stat doar un sezon. Au urmat trei ani în Franța, la Limoges (2020-2023). În 2022, Kielce anunța transferul său, cu un contract pe patru ani, dar Yoav s-a mutat în 2023 la Benfica Lisabona. După o jumătate de sezon în Portugalia, s-a reîntors în aces an la Eisenach, cu care a încheiat Bundesliga pe locul 14 (26 de goluri în 15 meciuri jucate). Lumbroso este component al naționalei Israel", a transmis CS DInamo pe Facebook.

Primele declaraţii ale lui Lumbroso

”Sunt încântat și onorat să fac parte din acest club, care țintește excelența și are obiective înalte de viitor. Ambiția mea a fost întotdeauna să joc pentru o echipă de Liga Campionilor și cred că Dinamo este locul perfect. Abia aștept să mă alătur clubului, să-mi cunosc colegii de echipă și, bineînțeles, fanii incredibili. Aștept cu nerăbdare să joc în atmosfera incredibilă de la București și să câștigăm cât mai multe trrofee. Ne vedem în curând!”, a transmis Yoav Lumbroso.

Yoav Lumbroso este al treilea transfer din Bundesliga în acestă vară, după interul dreapta Branko Vujovic și pivotul Frederik Ladefoged.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel