Handbal Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea din handbal

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristina Neagu a anunţat că acesta va fi ultimul ei sezon din carieră. La finalul sezonului 2024-2025, se va retrage din activitate, 



"Am decis ca acesta să fie ultimul meu an competiţional. Dacă oamenii vor să mă vadă jucând pentru ultima dată în oraşul lor, îi invit la meciuri, după care îi invit într-un spaţiu special amenajat ca să petrecem puţin timp împreună. Sunt 25 de ani de carieră şi 20 de ani la cel mai înalt nivel. Am trecut prin multe momente frumoase, am trăit multe momente frumoase. M-am bucurat foarte tare de trofeul Ligii Campionilor şi de cele două medalii cu echipa naţională. Când joci pentru naţională, e un sentiment special", a declarat Cristina Neagu la Ştirile PRO TV. 

"Nu îmi doresc o carieră în sport în mod neapărat după retragere, dar niciodată să nu spui niciodată", a mai spus Cristina Neagu. 

Neagu a câştigat două medalii de bronz cu echipa naţională a României, la Campionatul European din 2010 şi la Campionatul Mondial din 2015.

A fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii de către IHF de patru ori, în 2010, 2015, 2016 şi 2018, iar în 2015 a fost desemnată şi cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial, al cărui golgheter a fost.

Cristina Neagu a făcut parte din lotul echipei naţionale la CM 2023, dar nu a putut juca decât într-un singur meci, cu Germania, în grupa principală. România s-a clasat pe locul al 12-lea la Campionatul Mondial şi a ratat calificarea la turneul preolimpic, scrie Agerpres.

Neagu s-a retras deja de la echipa naţională 

"Ce călătorie fantastică! Întotdeauna mi-am dorit să-mi reprezint țara. Și am avut șansa de a face asta timp de 17 ani..de fiecare dată cu mândrie, onoare și responsabilitate. Am jucat și creat amintiri frumoase alături de jucătoare senzaționale și am trăit fiecare moment la intensitate maximă.

Mulțumesc tuturor colegelor și antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului la echipa națională. Mulțumesc fanilor care au fost mereu alături de mine și de echipă. A fost o mare onoare să fiu căpitanul echipei. Am intrat mereu pe teren cu ambiție, spirit de luptă, am râs, am plâns, de tristețe, de bucurie și am dat de fiecare dată tot ce am avut mai bun. Sunt mândră de tot ce am realizat și mai ales recunoscătoare pentru toate emoțiile si sentimentele trăite sub tricolor! Drumul cu echipa națională se încheie aici, dar călătoria mea continuă! Hai, România!", a scris Cristina Neagu pe Facebook la finalul anului trecut. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal





pixel