UEFA Euro 2024 Cristiano Ronaldo, trist că n-a putut aduce avantaj Portugaliei, după penalty-ul ratat

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Starul portughez a ratat lovitura de la 11 metri, după numeroase alte eșecuri de a înscrie din faze fixe.



Ronaldo, o altă încercare de a fi „main character”

Cristiano Ronaldo, starul selecționatei Portugaliei, a trecut luni de la „tristețea inițială”, după ratarea unui penalty în prelungirile meciului cu Slovenia, care i-a provocat lacrimile, la „bucuria de la final”, determinată de calificarea echipei sale în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024.

„Tristețe inițială și bucurie la final, asta îți oferă fotbalul, este inexplicabil”, a declarat Ronaldo la finalul meciului de la Frankfurt, decis la loviturile de departajare.

„Aș fi putut să aduc victoria Portugaliei, dar nu am reușit. Oblak mi-a apărat șutul. De un an nu am mai ratat niciun penalty și, când am avut cea mai mare nevoie, a apărut Oblak”, a declarat atacantul lusitan.

„Este un sentiment de bucurie și tristețe în același timp, dar cel mai importantă este calificarea, echipa a meritat-o. Slovenia și-a petrecut aproape tot timpul apărându-se. Felicitări colegilor mei, în special portarului nostru, care a avut trei intervenții bune”, a adăugat cvintuplul câștigător al Balonului de Aur.

„Ăsta este fotbalul, e totul sau nimic”, a conchis Cristiano Ronaldo, care participă pentru a șasea oară în cariera sa la un turneu final de Campionat European, un record.

Portugalia va înfrunta în sferturile de finală selecționata Franței, într-o reeditare a finalei EURO 2016, câștigată de lusitani cu 1-0 după prelungiri pe Stade de France, meci în care Cristiano Ronaldo a părăsit terenul în lacrimi, după doar 25 de minute de joc, din cauza unei accidentări, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?