Superliga Romaniei Cristian Chira, jucătorul Oțelului, a fost supus unei intervenții chirurgicale

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

În vârstă de 22 de ani, fotbalistul care evoluează pentru Oțelul Galați a fost supus unei intervenții chirurgicale, după accidentarea suferită în meciul cu Rapid București.



Cristian Chira a suferit o intervenție chirurgicală. Revine în aproximativ cinci luni

Cristian Chira a ieșit pe targă în meciul dintre Oțelul Galați și Rapid, disputat în Giulești și încheiat cu o remiză, scor 0-0. Încă de la început, mijlocașul gălățenilor a fost suspect de fractură de gleznă, dar RMN-ul a arătat că nu este vorba de o ruptură osoasă, ci de ruptură de ligament talo-fibular anterior, întindere la ligamentul deltoidian și talo-fibular posterior, dar și o contuzie minoră la maleolă și osul astragal. 

Astfel, Chira va lipsi de pe teren aproximativ cinci luni, după ce a ascultat sfatul medicilor care i-au recomandat să se opereze, pentru a fi sigur de o recuperare completă, dar și pentru a nu risca alte recidive.

Tânărul jucător a suferit o intervenție chirurgicală luni, 14 octombrie. Fotbalistul a avut nevoie de un implant de ligamente, potrivit informațiilor celor de la Fanatik.

Dorinel Munteanu, mesaj de susținere pentru Chira imediat după meciul cu Rapid 

„Rezultatul nu ne bucură, mai ales că s-a accidentat Chira. Am informații că este destul de grav. Își va reveni, este tânăr, dornic de a face performanță.

I-am spus că e băiatul meu, eu l-am adus de la Dej, am avut încredere în el să încep cu el acum, îl susțin până la capăt”, a declarat atunci Dorinel Munteanu. 

Mihai Octavian Cristian Chira, 22 de ani, a fost coleg cu golgheterul SC Oțelul Galați Alexandru Pop în formația Unirii Dej, care, în primăvara lui 2023, a avut până la finalul ligii secunde șanse de promovare în primul eșalon.

El a continuat la Dej și după ce colegul său s-a transferat la Galați, aici unde avea să devină principalul marcator, iar în iarnă, când a intrat în ultimele șase luni de contract, și-a dat semnătura pe o înțelegere pe un an cu gruparea gălățeană, cu opțiunea de prelungire.

Chira este polivalent, putând activa și mai avansat, în spatele atacantului, dar și fundaș central, fiind în iarnă o opțiune de înregimentare pentru mai multe cluburi de Superligă. El este un fost junior al celor de la CFR Cluj. În stagiunea recent încheiată, Cristian a marcat de trei ori pentru Unirea Dej.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei





pixel