Echipa nationala Cristi Chivu nu crede că România poate câștiga EURO 2024: „Lipsa de valoare sau valoarea adversarului își pot spune cuvântul”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul „tricolor” a declarat că actuala echipă națională a României nu are capacitatea de a câștiga un Campionat European de fotbal.



Echipa națională a României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal pentru a doua oară în istorie, după ce a reușit să încheie grupa E pe prima poziție, în fața selecționatelor Belgiei, Slovaciei și Ucrainei.

Formația lui Edi Iordănescu va înfrunta echipa Olandei, marți, 2 iulie, pe Football Arena din München, de la ora 19:00.

Chivu: „Nu cred că avem capacitatea să câștigăm Campionatul European”

Cristi Chivu a mărturisit că nu crede în capacitățile „tricolorilor” de a realiza vreo surpriză precum câștigarea competiției EURO 2024.

„Mie Austria mi-a plăcut, mi s-a părut cea mai concretă echipă, împreună cu Spania și Portugalia. Mai e Germania, dar Germania a mai avut momente în care a arătat mai puțin.

Nu cred că avem capacitatea să câștigăm Campionatul European, dar, atât timp cât avem un colectiv care are încredere, care are susținerea foarte multor oameni, suntem o echipă care poate să pună probleme oricui. Sigur, la un moment dat, lipsa de valoare sau valoarea adversarului își pot spune cuvântul la un moment, dar sper să fie cât mai târziu.

Italia m-a surprins negativ mai ales prin jocul prestat. Foarte puțin, a avut mari probleme, mai ales la pressing. Mă așteptam să aibă anumite probleme în anumite meciuri, dar nu a reușit să arate mai nimic.

Supărarea e mare, e foarte multă îngrijorare în ceea ce înseamnă viitorul naționalei Italiei. Cred că Spalletti va rămâne. Oricum, e o criză profundă din punct de vedere individual, din punct de vedere calitativ. Străinii ridică nivelul din Serie A.

CITEȘTE AICI „Tricolorii” s-au întors la München, orașul unde au făcut spectacol. Câți spectatori români vor fi în tribune

Eu cred că și Bancu până acum, chiar dacă are profil ofensiv, a fost destul de prudent. E vorba despre echilibru, e vorba despre o echipă care se apară destul de jos.

E în Italia o vorbă: Că a murit un Papă, vine altul. Va veni alt antrenor. Edi a fost criticat mai tot timpul, acum, când lucrurile merg bine, ne punem problema asta, ce se va întâmpla cu Edi.

Asta e viața de antrenor. Tot timpul s-a cerut răbdare, înțelegere, să nu criticați, cred că aceeași răbdare trebuie să fie și în momentul de față, să fie echilibru”, a spus Cristi Chivu, potrivit digisport.ro

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?