Echipa nationala Cristi Chivu e cerut la echipa naţională. "Dacă pleacă Edi Iordănescu, el ar fi prima opţiune"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cristi Chivu e liber de contract după ce nu a mai prelungit înţelegerea cu Inter Primavera şi este cerut pe postul de selecţioner la echipa naţională, dacă Edi Iordănescu decide să nu semneze un nou contract. 



”Dacă pleacă Edi Iordănescu, prima opțiune a mea ar fi Cristi Chivu. Am auzit lucruri foarte bune despre el la Inter și mi-ar plăcea să-l văd un nivel mai ridicat, să i se acorde încredere la fel cum i s-a acordat și lui Edi Iordănescu, mai ales după campania ratată din Liga Națiunilor.

Chivu a spus că își dorește să antreneze și așteaptă ca un club să vrea un tânăr antrenor ambițios și dornic de treabă. Vorbim despre unul dintre cei mai importanți jucători români din istoria recentă, 100% ar fi respectat în vestiarul naționalei.”, a declarat Raul Rusescu La GSP Live. 

Cum a văzut Chivu parcursul naţionalei la EURO 2024 

„Ne-am dori să avem jucători care să joace la echipe de top, în cupe europene. Din păcate pentru noi, ne mulțumim cu ce avem. Mie mi-a plăcut în campania de calificare și la EURO entuziasmul pe care îl au.

Era o echipă care credea că poate ajunge până în semifinale. Încrederea și entuziasmul trec în plan secund și intervine calitatea individuală. Ăștia suntem. Trebuie să facem ceva să dureze. Eu văd mulți jucători de perspectivă.”, a declarat Cristi Chivu.

De asemenea, Chivu a răspuns și la întrebările privind o potențială calificare a echipei naționale la Cupa Mondială din 2026, fostul internațional spunând că „tricolorii” au mari șanse să aibă succes în acest sens.

„Au mărit numărul participantelor. Așa cum nimeni n-a crezut că mergem la EURO, se poate. Cu puțină șansă, am reușit de pe primul loc.

Generația asta are încredere mare în ceea ce face. E o generație mult mai tupeistă. E un lucru bun și ar trebui să profităm.”, a mai spus Chivu, potrivit digisport.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel