Superliga Romaniei Cristi Balaj vine cu noi explicaţii despre schimbarea lui Louis Munteanu la meciul cu Petrolul. Motivul incredibil pentru care nu s-a făcut mai devreme schimbarea

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristi Balaj, preşedintele lui CFR Cluj, a venit cu noi explicaţii despre schimbarea lui Louis Munteanu de la meciul cu Petrolul, fază care l-a înfuriat pe atacantul adus de la Fiorentina. 



Conform lui Balaj, Dan Petrescu luase decizia din minutul 80, dar nu a putut să îl schimbe mai devreme pe jucător dintr-un motiv incredibil. 

"După meci spuneam că prea multe nu sunt de zis, pentru că trebuia să mă interesez, trebuia să am o discuție cu antrenorul, trebuia să am o discuție cu colegii mei, chiar și cu jucătorul cu care încă nu am discutat.

Am descoperit că Dan Petrescu a vrut să-l înlocuiască încă din minutul 80, pentru că a observat că Louis Munteanu are probleme în deplasarea pe care o efectua, i s-a părut că are probleme la un picior și atunci a intenționat. Chiar vorbea cu Panin despre acest subiect, să schimbe jucătorul, dar a amânat.

Dan Petrescu a comandat schimbarea cu aproximativ 5 minute înainte de a se efectua, dar motivul pentru care s-a făcut mai târziu este că tabelele pentru înlocuiri au fost duse în vestiar. Nu mai erau la îndemână.

Dan Petrescu a vrut să facă schimbarea încă din minutul 80, pentru că l-a văzut că șchioapătă, după care a întârziat, pentru că nu a fost convins. S-a convins 5 minute mai târziu, i-a spus lui Panin să facă înlocuirea, doar că nu a avut tabela la îndemână și jucătorul nu știa acest lucru", a declarat Cristi Balaj la Fanatik.

Neluţu Varga, nemulţumit de Louis Munteanu, dar şi de Dan Petrescu 

„Vă spun sincer, am rămas șocat. Noroc că nu mai iau măsuri la supărare, pentru că eram în stare de orice după meci. Nu mi-a venit să cred ce s-a întâmplat la finalul acestei partide care s-a terminat 0-0. Știți că sunt direct și vă spun la fel de direct: amândoi sunt de vină!

În primul rând, vinovat este Louis Munteanu, care are o vârstă și trebuie să existe respect. Nu putem să construim nimic fără respect și fără responsabilitate. Nu ai voie tu, ca jucător, să ai asemenea comportament și asemenea gesturi față de antrenorul tău. Nu contează cum îl cheamă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre Dan Petrescu, un tehnician care ne-a adus atâtea succese. Un om căruia nu degeaba îi spunem antrenorul-trofeu.

Nu ai voie să faci așa ceva. Nu ai cum să crești, nu ai cum să ajungi la un nivel superior cu asemenea gesturi și cu asemenea comportament. Îi transmit clar lui Munteanu că este ultima oară când mai tolerăm așa ceva. Vom vedea care este Regulamentul de Ordine Interioară, vom vedea dacă sunt prevăzute amenzi pentru așa ceva și bineînțeles că vom lua o decizie în acest sens. Dar în mod sigur Louis Munteanu nu va scăpa nepedepsit.

Poate i-au luat mințile și sumele astea de cinci milioane, șapte milioane, care se învârt în jurul său. Are valoare, știm cu toții asta, o știe și el, dar trebuie să o demonstreze pe teren marcând goluri… Și nu marcând în astfel de situații cere nu-l avantajează în carieră.

Apoi, o vină la fel de mare o are și Dan Petrescu. Nu e posibil cu 40 de secunde înainte de finalul meciului să scoți cel mai bun jucător de pe teren. Repet, nu mai era nici măcar un minut, erau 40 de secunde. Sincer, nu am înțeles. Și dacă era accidentat, îl mai țineai 40 de secunde undeva în lateral, lângă tușă și cu asta basta. Explicația cu cartonașul nu are absolut nicio logică, atâta timp cât Louis Munteanu oricum era suspendat pentru partida viitoare.

Dan Petrescu a luat o decizie neinspirată. Nu putem să ne batem joc de o investiție de atâtea milioane de euro, peste 5 milioane de euro, probabil cea mai mare investiție într-un fotbalist în România de la Revoluție încoace. Trebuie să fim mai atenți cum gestionăm astfel de lucruri. O să vorbesc și cu Dan Petrescu, pentru că și el are o stare de supraîncărcare, de surescitare, pe care nu o înțeleg și trebuie și el să se liniștească.

Este evident că a luat această decizie complet neinspirat și, fiind într-o stare, repet, de supraîncărcare… Trebuie și Dan să se liniștească ca să ia deciziile cele mai bune. Reiterez încă o dată și subliniez faptul că Dan Petrescu este antrenorul echipei și normal că el are ultimul cuvânt. Dar a fost o decizie neinspirată, care nu poate fi explicată sub nicio formă.

Am fost supărat, v-am spus, aș putea spune că am fost chiar dezamăgit. Este păcat că avem un antrenor atât de mare și un jucător atât de mare și nu reușim să găsim armonia și, mai ales, nu reușim să găsim golul care să ne aducă rezultatele. Echipa este într-o criză de formă și nu este normal. Au toate condițiile.

O să avem săptămâna aceasta foarte multe discuții și vom încerca să clarificăm lucrurile și să ne liniștim. Acesta este mesajul pe care îl transmit tuturor: Haideți să ne liniștim!”, a spus Ioan Varga,

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel