Superliga Romaniei Cristi Balaj îi ia apărarea lui Dan Petrescu, după eliminarea din partida CFR Cluj - Unirea Slobozia: „Dacă arbitrul de rezervă are această sensibilitate...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

CFR Cluj a reușit să obțină victoria în fața Unirii Slobozia, scor 3-0, pe teren propriu, într-un meci din cadrul etapei a V-a a Superligii.



Balaj: „Nu are ce să caute la fotbal, este mult sub nivelul de înțelegere al unor asemenea manifestări”

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a fost din nou protagonistul meciului, după ce a fost eliminat din partida de duminică seară.

Tehnicianul a solicitat consultarea VAR după ce echipa Unirea Slobozia a restabilit egalitatea foarte repede în partidă. Dan Petrescu a fost avertizat de către Andrei Chivulete cu un cartonaș galben.

Cererea acestuia a fost, totuși, luată în calcul, golul lui Florin Purece fiind anulat pentru ofsaid la colegul său din atac. Cu toate acestea, „Bursucul” nu s-a liniștit, ceea ce i-a adus eliminarea din meci. Despre conflictul dintre antrenor și arbitrul de rezervă a vorbit și președintele CFR Cluj, Cristi Balaj. El a spus că Dan Petrescu a meritat primirea unui cartonaș galben, dar decizia finală de eliminare a acestuia a fost incorectă.

„Am discutat cu el acest subiect, este important că a conștientizat că uneori depășește anumite limite și obligă arbitri să ia măsuri. A acceptat faptul că în alte partide trebuia să fie eliminat, a recunoscut acest lucru.

Mă refer și la partida în care s-au văzut imagini în mass-media cum a protestat. Sunt convins că arbitrul l-ar fi eliminat dacă îl auzea. Nu știu în ce măsură are vreo vină arbitrul, pentru că el nu poate să fie prezent unde sunt camerele de filmat, el are traseul lui spre vestiare la pauză.

Sunt convins că dacă l-ar fi auzit, îl elimina pe Dan Petrescu. Dacă accepți uneori că trebuia să fi eliminat, trebuie să accepți și situația în care ai primit al doilea avertisment nejustificat. Apare și în imagini, el a primit avertisment pentru că a protestat în fața arbitrului de rezervă pentru un fault.

Primul cartonaș galben a fost acordat corect, pentru că am văzut ce gesturi avea. După ce a fost avertizat, când golul a fost anulat pe motiv de ofsaid nu au ajuns să treacă și la urmărirea fazei, dacă a fost sau nu fault premergător golului. S-a analizat doar ofsaid-ul și a fost suficient pentru anularea golului.

Am înțeles că Dan Petrescu s-a dus la el și i-a spus că s-a făcut dreptate, pentru că a fost ofsaid. Dacă arbitrul de rezervă are această sensibilitate, nu acceptă asemenea trăiri și a considerat că trebuie să fie eliminat, înseamnă că nu are ce să caute la fotbal, este mult sub nivelul de înțelegere al unor asemenea manifestări”, a spus Cristi Balaj, conform Fanatik.

Dan Petrescu: „În Europa și unde am mai antrenat nu prea am fost eliminat, în România sunt mereu”

După victorie, scor 3-0 cu Unirea Slobozia, Dan Petrescu a explicat faptul că nu i-a înjurat nici pe centralul partidei, nici pe alți arbitri aflați pe teren.

„Trei puncte mari pentru noi ținând cont că am schimbat toți jucătorii de câmp în afară de Sava. Și-au făcut datoria toți. Sunt foarte fericit pentru rezultat. Sunt dezamăgit de eliminare. În Europa și unde am mai antrenat nu prea am fost eliminat, în România sunt mereu. Arbitrul al patrulea sau al cincilea stă numai la banca noastră, nici nu se uită la ceilalți. I-am zis: de ce nu e atent la fază?! Galben...

Toți antrenorii din lume sunt agitați. Îmi pare rău. La meciul următor poate nu o să stau pe bancă. Proteste...Și jucătorii protestează. Trebuie să le dăm roșu mereu? Nu am înțeles atitudinea celui de-al patrulea arbitru. Stă mereu pe capul meu. A fost fault înainte de gol, de-asta m-am supărat. Le-am zis că a fost fault și să verifice la VAR. A fost fault în fața lui. Poate dacă nu era ofsaid, nu mai vorbeam de victorie.

Louis Munteanu a dat două goluri în al doilea meci. E bine pentru el. Trebuie să rămână umil, să nu creadă că e cel mai bun jucător dacă a dat două goluri. Au fost două goluri de clasă. Trebuie să știe că nu e titular de drept, are concurență aici la CFR. A luat și galbenul ala prea ușor. Merită felicitat.

Nu am avut vești bune despre Ilie, Postolachi care s-a rupt la antrenament, Muhar nu s-a antrenat. Lista e mică pentru UEFA. Ar fi grozav ca băieții să aibă o zi liberă și pentru antrenor ar fi. Am avut 11 meciuri în 29 de zile.”, a spus Dan Petrescu la flash-interviu

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel