Superliga Romaniei Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ştefan Ştiucă, crainicul lui Dinamo la meciurile de acasă, critică abordarea lui Dorinel Munteanu pentru meciurile Oţelului şi afirmă că o echipă cu un asemenea joc nu poate termina în vârful clasamentului. 



"Cu ce să încep despre meciul de azi? E un meci arţăgos, de luptă corp la corp, pe un teren greu. Va fi un meci contra unei echipe construite după chipul şi asemănarea fostului mijlocaş defensiv Dorinel Munteanu. Este o echipă neînvinsă în acest început de sezon. Iar echipele neînvinse din acest început de sezon (n.r. Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj) au un aspect comun. Jocul lor nu bucură neapărat din punct de vedere al ochiului. Sunt echipe foarte orientate către rezultat, ca şi unele din fetele generaţiei actuale care ies în oraş noaptea. Echipele care joacă urât dar obţin rezultate sunt un fel de clienţi falşi ai campionatului. 

Nu poţi păcăli fotbalul la infinit, iar un joc extra-mega-hiper tacticizat îţi va aduce rezultate pe termen scurt. Eu nu văd Oţelul reuşind pe termen lung, cu jocul pe care îl arată, cu lotul pe care îl are, să ne depăşească în clasament definitiv sau să se găsească deasupra noastră la finalul sezonului nostru. 

Dar va fi un meci foarte greu, la care ne anunţăm prezenţa masivă. Există şansa să fie prima înfrângere pentru Oţelul Galaţi sezonul nostru. Adversarii au de ce să se teamă de Dinamo, aşa cum a spus şi Răzvan Patriche. Acest Dinamo nu e acel câine bătrân şi fără colţi, ci o echipă care te poate lăsa fără puncte. Băieţii sunt primii care cred în chestia asta. Eu am încredere în acest meci", a declarat Ştefan Ştiucă la Radio Dinamo 1948. 

Doar 635 de suporteri dinamovişti vor intra la meci 

"SC Oțelul Galați dorește să informeze în mod oficial că, pentru meciul împotriva echipei Dinamo București, suporterii echipei oaspete vor avea alocate un număr maxim de 635 de bilete, în conformitate cu regulamentele în vigoare.

Accesul suporterilor din București se va face exclusiv în sectorul dedicat acestora, respectând astfel limita de 5% din capacitatea totală a stadionului, conform prevederilor legale și normelor stabilite de FRF și LPF.

De asemenea, dorim să clarificăm că informațiile vehiculate în mass-media, conform cărora suporterii echipei Dinamo București ar primi 1.000 de bilete, sunt false. Reiterăm faptul că numărul maxim de bilete puse la dispoziție pentru fanii echipei oaspete este de 635.

Mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm să ne bucurăm împreună de un spectacol sportiv desfășurat în spiritul fair-play-ului", a transmis ASC Oţelul.

Cele două echipe au mai disputat 57 de partide în Liga 1. 15 meciuri au fost câştigat de Oţelul Galaţi, în timp ce Dinamo a câştigat 35 de partide. Alte şapte meciuri s-au terminat la egalitate. 

Au fost, de-a lungul timpului, 29 de meciuri disputate cu Oţelul Galaţi în postura de gazdă. Dintre acestea, gălăţenii au câştigat 11, Dinamo s-a impus de 12 ori, iar alte 6 meciuri s-au terminat la egalitate. 

Primul meci dintre cele două echipe s-a disputat în noiembrie 1986 şi a fost câştigat de Dinamo cu 2-0, prin golurile lui Cămătaru şi Orac. Doi ani mai târziu, în decembrie 1988, a fost înregistrat meciul cu cele mai multe goluri dintre Dinamo şi Oţelul, câştigat de "câini" cu 6-3. 

Gălăţenii au câştigat primul meci împotriva lui Dinamo abia în 1993, cu 2-0. Oţelul Galaţi era condusă de pe bancă de Aurel Ţicleanu. Cea mai recentă confruntare dintre cele două echipe din campionat a avut loc în aprilie 2024, când gălăţenii s-au impus cu 1-0, printr-un gol marcat de Răzvan Tănasă în 90+3. 

Dorinel Munteanu are palmares pozitiv împotriva lui Dinamo în Superligă. Din 16 jocuri disputate, "Neamţul" a câştigat 7 şi a pierdut doar 5. Alte 4 partide s-au terminat la egalitate. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel