Superliga Romaniei Costel Gâlcă se așteaptă la un duel intens cu cei de la Dinamo: „O echipă competitivă, cu multă mobilitate în joc”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Universitatea Craiova evoluează în a șaptea etapă a Superligii în fața celor de la Dinamo București, sâmbătă, 24 august, pe stadionul „Arcul de Triumf”.



Antrenorul Universității Craiova, Costel Gâlcă, a afirmat, în conferința de presă premergătoare partidei cu Dinamo București, că elevii săi trebuie să demonstreze că merită să ocupe prima poziție a clasamentului. Meciul dintre Universitatea, lider al clasamentului în acest moment, cu 14 puncte, și Dinamo București, aflată pe a patra poziție, cu 9 puncte, are loc în a șaptea etapă a Superligii, pe stadionul „Arcul de Triumf”, sâmbătă, 24 august, de la ora 22:00.

Gâlcă: „Dinamo arată altfel comparativ cu sezonul trecut”

„Va fi un meci cu intensitate mare, agresivitate mare, pentru că atât Dinamo cât și noi avem intensitate în joc, avem agresivitate și sper ca deciziile bune să le luăm noi de fiecare dată. Dinamo arată altfel comparativ cu sezonul trecut, au cumpărat jucători buni. Sunt o echipă competitivă, cu multă mobilitate în joc, oferă multe soluții de la mijloc în sus, așa că trebuie să fim foarte atenți, să profităm de tot ceea ce ni se oferă.

Faptul că suntem pe primul loc momentan trebuie să ne dea încredere, trebuie să performăm în fiecare meci, să avem realizări cât mai multe, să existe încredere totală, să se creeze o coeziune cu suporterii, pentru că este important pentru noi. Dar noi trebuie să demonstrăm în fiecare meci că merităm să stăm acolo sus”, a declarat Gâlcă.

„Îmi doresc ca meciurile Universității Craiova, indiferent de echipa pe care o avem în față, să fie cu o intensitate, cu dorința de a câștiga tot timpul. Dinamo a schimbat mulți jucători, are o agresivitate bună, o mobilitate bună în teren, sunt mult mai verticali comparativ cu anul trecut, dar lasă și ei spații, ca toate echipele care atacă foarte mult. Și aici trebuie să profităm noi. Noi vrem să demonstrăm de fiecare dată că echipa este într-un progres și vrem să obținem un rezultat pozitiv.

Bineînțeles că surprinde forma lui Dinamo având în vedere că anul trecut s-a salvat cum s-a salvat, dar au schimbat mulți jucători, au un antrenor ambițios, care vrea mult mai mult de la jucătorii lui. Per total nu sunt mulțumit de jocul echipei, chiar dacă am câștigat cu 5-1 în ultimul meci. Am discutat cu băieții, echipa trebuie să progreseze și ofensiv și defensiv, să fim mult mai agresivi atunci când nu avem mingea. Trebuie să îmbunătățim unele părți ale jocului. Știți că e mai ușor de ajuns pe primul loc decât să te menții, dar noi trebuie să demonstrăm în fiecare meci că merităm să fim primul loc”, a adăugat acesta.

Despre posibilul transfer al atacantului Andrei Ivan la FC Rapid, Gâlcă a spus că știa de la începutul sezonului că ar putea exista această posibilitate, iar Universitatea Craiova va mai coopta jucători în următoarea perioadă.

„Deocamdată nu este nimic concret, după cum știți, în fotbal dacă se plătește o sumă corectă, poate să plece. El era un jucător care putea să plece și știam asta de astă vară. Mai vin jucători, eu știu că lumea este nerăbdătoare, dar trebuie să facem alegerile bune. Interesată de un jucător ca Ianis Hagi ar fi și Universitatea Craiova, dar trebuie să și putem să plătim pentru el. Cu siguranță că vor veni jucători, pentru că avem nevoie”, a mai declarat Costel Gâlcă, înainte de meciul cu Dinamo.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel