Fotbal international Cosmin Contra îl sfătuiește pe Andrei Rațiu, după zvonurile privind transferul la Atletico Madrid

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul fotbalist român care a evoluat în La Liga i-a dat un sfat jucătorului Andrei Rațiu, fundașul celor de la Rayo Vallecano.



Specialiștii de la Marca l-au comparat pe Andrei Rațiu (26 de ani) cu actualul antrenor Cosmin Contra (48 de ani), care a evoluat în calitate de fundaș dreapta, scriind istorie în La Liga. Fostul selecționer al echipei naționale a României a jucat în Spania pentru mai multe echipe, respectiv Alaves, Atletico Madrid și Getafe.

Fundașul român „Sonic” are o prestație excelentă în La Liga, reușind să își câștige locul de titular în echipa celor de la Rayo Vallecano. Rațiu a reușit să și înscrie pentru prima dată în campionatul Spaniei, scor 3-1 cu Osasuna, ca în partida cu Atletico Madrid (1-1) acesta să îi ofere o pasă decisivă lui Isi Palazon.

Evoluțiile sale se pare că nu sunt trecute cu vederea în La Liga, întrucât, potrivit celor de la Marca, antrenorul lui Atletico, Diego Simeone (54 de ani), l-ar dori pe fundașul român la echipă.

„Andrei Rațiu se află pe agenda lui Atletico. Fundașul dreapta a chinuit echipa lui Simeone. Internaționalul român și-a controlat echipa în cele două faze: a permis foarte puțin rivalilor săi să ajungă în atac și a zburat înapoi în contraatac, unde a fost decisiv în acțiunea golului pe care l-a reușit Isi Palazon. A atins peste 35 km/h, iar această viteză îi oferă statutul de fundaș dominant.”, au fost doar câteva dintre aspectele evidențiate de spaniolii de la Marca.

Cosmin Contra: „Rațiu are un potențial enorm, dar mai are mult de tras”

„Cu toții ne bucurăm că Andrei Rațiu are aceste evoluții în Spania. Eu am zis-o dintotdeauna: când jucătorii noștri vor prinde minute în campionatele puternice, fața naționalei se va schimba. Este important ca ei să evolueze împotriva unor adversari puternici.

Rațiu are un potențial enorm, dar mai are mult de tras. Eu știu ce zic, am jucat în Spania, trebuie să rămâi concentrat la fiecare meci.

O spun încă o dată: e crucial ca fotbaliștii noștri să joace, să-și găsească un loc de titular, fie că e Spania, Anglia, Germania sau Italia. Doar așa pot crește în valoare”, a afirmat Cosmin Contra pentru Sportpesurse.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel