UEFA Conference League Corvinul Hunedoara - FC Astana, scor 1-2. Hunedorenii pierd după ce au condus pe tabelă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara a înfruntat formația FC Astana în prima manșă a turului III preliminar al Conference League, pe stadionul Municipal din Sibiu.



Corvinul Hunedoara a condus 62 de minute în meci

Hunedorenii au deschis scorul în prima repriză a meciului, prin Antonio Manolache (37). Răspunsul celor de la FC Astana a fost dat abia în minutul 62, prin golul marcat de Ousmane Camara.

Chinedu Geoffrey a înscris cel de-al doilea gol pentru formația Astana, în minutul 80, pentru a aduce victoria echipei sale în fața Corvinului.

Florin Maxim, antrenorul hunedorenilor, declara, înainte de meci, că Astana este o echipă bună, în ciuda startului mai slab de campionat (n.r. Astana e doar pe locul 8), dar aceasta poate fi învinsă. 

„Au o echipă bună, cu 12 internaționali în lot, chiar dacă nu trec printr-un moment bun în campionat. Au venit la Sibiu să își vândă scump pielea. Noi trebuie să fim destul de inteligenți și să punem în practică ce am lucrat la antrenamente.

Sper să fim în formă bună, pozitivă și să facem un meci bun. Ne jucăm șansa, băieții au văzut că Astana poate fi învinsă. Vom încerca să marcăm și să atragem calificarea încă din meciul tur”, a spus Maxim, la conferința de presă.

Corvinul Hunedoara a trecut în primul tur preliminar al Europa League de Paksi, scor 4-2 la general, și a fost eliminată apoi de Rijeka. Dacă va trece de Astana și se va califica în play-off-ul Conference League, Corvinul va juca fie cu St Mirren, din Scoția, fie cu Brann, din Norvegia. 

Echipe de start

Corvinul Hunedoara: Lefter – Bradu, Lică, Manolache, Manolache, Roger - Hrezdac, Pop – Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu - Lupu

Rezerve: Blaga, Câmpan, Cărăuș, Chukwu, Gîrbiță, Grigore, Hergheligiu, Iacob, Mitran, Predica, Velisar

Antrenor: Florin Maxim.

Astana: Condric – Kazukolovas, Marochkin, Amanovic – Bartolec, Ebong, Gripshi, Vorogovskiy – Tomasov, Geoffrey, Camara

Rezerve: Ahanonu, Astanov, Basmanov, Beysebekov, Bystrov, Dosmagambetov, Kalaica, Karimov, Kuat, Osei, Seisen, Zarutskiy

Antrenor: Grigoriy Babayan.

La conferința de presă dinaintea partidei cu Astana, Maxim i-a luat apărarea lui Sergiu Buș, care a ratat un penalty în duelul cu Rijeka din turul al II-lea preliminar Europa League, la scorul de 1-0 pentru croați.

„Înaintea lucrurilor pe care o să le spun despre adversarul pe care o să îl întâlnim mâine seară, vreau să fac câteva precizări despre evenimentele petrecute după meciul de la Rijeka. Știu că suporterii noștri nu au fost mulțumiți de rezultat.

A fost și un val de nemulțumiri duse la extrem, culminate cu niște atacuri la persoană. Vreau să readuc în memoria tuturor un lucru. Buș, care este stigmatizat pentru acel penalty ratat, a fost jucătorul pe care noi ni l-am dorit. Cu Bogdan, cu domnul primar, cu mine în frunte. Roger, Ubbink, la fel, au fost jucători doriți și agreați de mine. 

Buș a fost cel care a deschis acel parcurs al nostru în Europa, cu golul marcat cu Paksi, dintr-o execuție pe care nu știu câți dintre jucătorii noștri o puteau avea. La al doilea gol a contribuit din nou. Dacă nu avea acea deviere, nu mai ajungea mingea la Pîrvulescu, care a pasat lui Lupu. La golul 3, Roger a protejat acea minge, a făcut progresia, a scos mingea în centrul careului, de unde Lupu a reușit să marcheze. La golul 4 Ubbink a contribuit la acel corner.

Nu vreau să îi scot în față, toată echipa a muncit. Nu mi se pare normal să îl stigmatizăm pe Buș și toată lumea să mă tragă la răspundere că de ce a bătut el, că nu era vechi, că nu era de-al nostru. În momentul în care a îmbrăcat tricoul Corvinului, e jucătorul Corvinului Hunedoara, punct. Nu contează că e mai nou sau mai vechi”, a declarat Florin Maxim.

Meciul retur va avea loc miercuri, 14 august, începând cu ora 17:00.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel