UEFA Europa League Corvinul Hunedoara, cu un pas în turul II preliminar Europa League, dar calificarea nu e jucată. Există precedent. O echipă a revenit de la 0-4 în tur

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Corvinul Hunedoara a învins-o pe Paksi FC în primul tur preliminar al Europa League cu 4-0, şi este cu un pas în turul II. 



Cea mai mare greşeală pe care o poate face, însă, Corvinul Hunedoara, este să se considere deja calificată înaintea meciului retur. În ciuda victoriei cu 4-0, Corvinul Hunedoara trebuie să menţină ritmul şi să nu le permită maghiarilor să revină. Dacă va trece de Paksi, Corvinul Hunedoara o va înfrunta pe Rijeka, din Croaţia, în turul II preliminar. 

Balint Vecsei, jucător la Paksi, o avertizează pe Corvinul că dubla nu e jucată. 

"Nimeni nu se aștepta la această înfrângere, sper să ne revenim la timp și să ne întoarcem pe drumul cel bun. 

Am jucat slab, plictisitor, am făcut câteva greșeli foarte mari, oaspeții au câștigat pe merit. Mai există speranță, dar șansele să întoarcem scorul în manșa secundă sunt minime. Vom da tot ce e mai bun. Avem o misiune dificilă, trebuie să luptăm pentru onoarea noastră și pentru fani", a declarat jucătorul, potrivit nemzetisport.hu.

Topul revenirilor din cupele europene 

Cea mai tare revenire din istoria fazelor eliminatorii ale Europa League a avut loc în 2013, când Valencia a pierdut meciul tur cu FC Basel cu 3-0, în faza sferturilor de finală. Pe Mestalla, însă, "liliecii" s-au impus cu 5-0 şi au mers în semifinale. 

A existat, însă, şi un caz în care scorul de 4-0 din tur a fost răsturnat la retur, în calificările Europa League. În sezonul 2018/2019, Dinamo Minsk a învins-o cu 4-0 pe Zenit St Petersburg pe teren propriu, în turul III preliminar, însă ruşii au făcut o adevărată demonstraţie de forţă pe teren propriu şi s-au impus cu 8-1. 

Alte nouă echipe au recuperat un deficit de cel mult două goluri din prima manşă în ultimele 14 sezoane de Europa League. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel