UEFA Europa League Corvinul Hunedoara a fost eliminată din Europa League, dar continuă parcursul european. Joacă în turul III din Conference League

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Corvinul Hunedoara a fost eliminată de Rijeka din preliminariile Europa League. A fost o înfrângere la limită pentru hunedoreni, care puteau împinge meciul în prelungiri. Sergiu Buş a ratat o lovitură de la 11 metri. 



Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara a fost eliminată din Europa League după ce a fost învinsă de formaţia HNK Rijeka cu scorul de 1-0, joi seara, pe Stadionul HNK Rijeka din Rijeka, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al competiţiei, scrie Agerpres. 

În Conference League, Corvinul va evolua împotriva celor de la Astana, care s-au calificat în turul III după ce au trecut de Milsami Orhei. 

După remiza, 0-0, din tur, vicecampioana Croaţiei a intrat pe teren hotărâtă să deschidă repede scorul pentru a scăpa de presiunea calificării în turul următor. Acţiunile ofensive s-au succedat rapid la poarta Corvinului, portarul Lefter fiind de multe ori pus la încercare.

Mai întâi Pasalic a scăpat pe contraatac, dar portarul român a ieşit la rampă, reuşind să respingă in extremis un şut de la aproximativ 14 metri lateral dreapta.

A urmat apoi şansa ratată de Fruk, jucător care în minutul 10 a încercat să devieze cu latul din 5 metri o minge centrată de pe stânga, însă aceasta a trecut pe lângă.

Corvinul a contracat, însă Manolache (minutul 8) a trimis cu capul din corner foarte puţin peste bara transversală a porţii apărate de Zlomislic.

Forcingul ofensiv al gazdelor a dat roade în minutul 12, atunci când Ivanovic l-a găsit cu o pasă la colţul scurt pe Petrovic, acesta reuşind să trimită în plasă din 4 metri.

Un minut mai târziu scorul putea deveni 2-0, însă acelaşi Lefter a respins cu piciorul un şut al lui Jankovic.

Corvinul a încercat să construiască, să împingă jocul în terenul advers, însă până la pauză a mai avut o singură ocazie prin Pîrvulescu, în urma unui şut de la 25 de metri, care a trecut pe lângă poarta adversă.

HNK Rijeka a încheiat repriza în aceeaşi notă în care a început-o, în atac. Radeljic a trimis cu capul dintr-un corner executat de Pasalic de pe dreapta, însă Lefter a respins miraculos încă o dată.

Imediat după pauză, croaţii şi-au creat o dublă ocazie (minutul 47). Mai întâi şutul lui Ivanovic a fost respins de portarul român, iar apoi Petrovic a tras pe lângă poartă dintr-o situaţie ideală.

În minutul 48 antrenorul gazdelor a fost nevoit să îl schimbe pe portarul Martin Zlomislic, accidentat la cap după ce a fost lovit din alunecare de Sergiu Buş, cel care a şi primit un cartonaş galben.

Corvinul a început să conteze mai serios în ofensivă după o oră de joc, când Neacşa a şutat de la 30 de metri din lovitură liberă, dar mingea nu a nimerit spaţiul porţii.

Câteva minute mai târziu, Lupu şi-a trecut şi el în cont o ocazie, mingea şutată de la 16 metri la colţul lung fiind reţinută cu greutate de noul portar al adversarilor, Josip Posavec.

Rijeka a reuşit să trimită pentru a doua oară mingea în plasă, însă golul înscris cu capul de Radeljic (minutul 64) a fost anulat de arbitru pentru fault la portar.

Formaţia condusă de Florin Maxim a avut şansa egalării în minutul 74, când portarul Posasevic l-a faultat în careu pe Hrezdac, iar centralul a acordat penalty. Sergiu Buş a ratat însă lovitura de la 11 metri, trimiţând mult peste poartă (minutul 76).

Până la final, câştigătoarea Cupei României a pus presiune pe adversari, dar în ciuda celor 10 minute de prelungiri dictate de arbitrul norvegian nu a reuşit să egaleze.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel