Cupa României Corvinul a câştigat Cupa României şi ar trebui să meargă în Europa League, dar nu a primit încă licenţa UEFA

Data publicării:
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României după ce a învins Oţelul Galaţi în finală. Scorul după 120 de minute a fost egal, 2-2, astfel că echipa câştigătoare a fost decisă la loviturile de departajare. 



Hunedorenii au fost mai calmi la loviturile de departajare şi au reuşit să se impună. Oţelarii au ratat de trei ori, în timp ce elevii lui Florin Maxim au ratat de doar două ori. 

Câştigătoarea Cupei României, în acest sezon Corvinul Hunedoara, merge direct în preliminariile Europa League, numai că hunedorenii nu au primit încă licenţa UEFA. 

"Noi am înaintat întreg dosarul către FRF, iar FRF la rândul ei a solicitat licența UEFA în procedură extraordinară. UEFA trebuie să dea răspunsul în termen foarte scurt, e o treabă de maxim până la sfârșitul săptămânii.

Ei vor informa FRF, iar FRF ne va informa la rândul ei, dar pe ce a lucrat clubul la dosar eu nu am îndoieli. Din punctul nostru de vedere nu ar trebui să fie probleme cu actele pe care le-am înaintat.

E o procedură simplifcată, pe care o solicită UEFA, dacă licența cluburilor de Liga 1 se acordă de FRF, noi am cerut o procedură extraordinară să ne-o acorde direct UEFA. Ni s-a solicitat un stadion certificat UEFA și am găsit disponbilitate și înțelegere la Sepsi Sf. Gheorghe. Sub nicio formă nu puteam juca la Hunedoara.

Din punctul meu de vedere este o chestiune de zile în care UEFA va răspunde, dar nu văd de ce ar da alt răspuns când ultimul criteriu care trebuia realizat, cel sportiv, l-am realizat aseară", a spus Anton Heleșteanu, director adjunct în cadrul clubului, pentru Iamsport.

Corvinul va lupta pentru promovarea în Liga 1 sezonul viitor 

Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul Hunedoara, a explicat ce a simţit pe parcursul meciului cu Oţelul, dar şi cum s-a ajuns la această victorie. 

"Parcă nu aveam nicio trăire nici la loviturile de departajare. Simţeam că e momentul nostru. Am simţit o linişte şi s-a întâmplat. Parcă nu conştientizez. Eu de fiecare dată sunt mai interiorizat. Aşa sunt şi la petreceri. Dar sunt trăiri fantastice. 

Am vorbit cu jucătorii, poate nu am procedat corect, m-am legat săptămânal de acest joc. Astăzi merită petrecere. Intrăm în vacanţă. Eu ştiu că băieţii mai consumă, că şi eu am fost jucător, dar să nu îi încurajăm. E normal, însă, în timpul lor liber, să meargă cu prietenele în oraş, să mai bea un pahar de vin. Nu sunt absurd. 

Este momentul nostru, al tuturor, al băieţilor. Referitor la alcool, eu cred că poate şi de aceea nu putem să facem faţă în Europa. Avem aceste metehne vechi, cu refacere, cu bere. Dacă stai să vorbeşti cu nutriţioniştii, îţi dai restart. Asta am încercat cu jucătorii, am şi eliminat câţiva care nu se împăcau cu... 

Eu cred că nu prea se împacă alcoolul cu performanţa. Ideal ar fi să nu bem deloc, dar când ai competiţie e bine să renunţi.

Am trecut peste partea cu promovarea, nu aveam dreptul. Dar e un an foarte bun pentru noi. Am promovat din Liga 3 în Liga 2, am câştigat Cupa, mai jucăm pentru un trofeu, Supercupa cu FCSB. Din câte ştiu, se vor rezolva problemele de statut, vom putea lupta la promovare la anul", a declarat Florin Maxim. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel