Fotbal Cornel Dinu a fost dorit de Bayern Munchen, în locul lui Franz Beckenbauer. "E târziu să vorbim de regrete, mult prea târziu"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cornel Dinu, fostul jucător, antrenor şi conducător al celor de la Dinamo, a vorbit despre legendarul Franz Beckenbauer, la câteva ore după ce s-a aflat că acesta a murit, la vârsta de 78 de ani. 



Printre altele, Cornel Dinu a spus că Beckenbauer l-a inspirat pe teren, dar şi că Bayern Munchen l-a dorit, la finalul anilor '70, pentru a-l înlocui pe legendarul fotbalist german. 

"Știam de foarte mult timp că este bolnav, că își duce suferința. A fost un jucător de mare valoare, incontestabil pentru toată lumea. În primul rând pentru că a creat un model de jucător, anume liberoul care pleacă având mingea la picior în atac și produce superioritate numerică, de multe ori chiar finalizând. Acest lucru m-a inspirat și pe mine, în momentul în care jucam, fie stoper, chiar din 1967, atunci când am devenit titular la Dinamo. Plecam de acolo, din stoper, nu din libero, dar mă acoperea Stoenescu, cel care era mijlocaș. Însă eleganța și inteligența sa de joc au rămas unice în fotbal.

E adevărat că în 1979, când el a plecat la New York Cosmos, Bayern a vrut să-i iau locul. Eu am preferat, însă, să stau în România, a rămas, atunci, în Germania, Sătmăreanu II. Acum e târziu să vorbim de regrete, mult prea târziu.

Am jucat de două ori împotriva lui și l-am cunoscut și în postura de conducător la Bayern Munchen. Era un tip de o modestie și o liniște extraordinare. Făcea parte din celebrul trio care conducea clubul din punct de vedere tehnic, el, Rummenigge și Hoeneβ, știam că are probleme și s-a retras în Salzburg-ul lui liniștit și, de zece ani, suferea în tăcere. Practic, însă, rămâne imaginea lui, nu numai de jucător de eleganță rară și tehnică fantastică și de capacitate de a inventa cu mingea la picior când își servea coechipierii. Astfel, în multe momente, te întâlneai cu el în postura de atacant. Ca fotbalist a fost un inovator. Și mai e ceva, jucătorul de sacrificiu care a jucat cu umărul bandajat în finala cu Anglia, din 1966, de pe Wembley", a declarat Cornel Dinu pentru Prosport.

CITEŞTE ŞI Fotbalul german, îndurerat cu şase luni înainte de EURO 2024. A murit Franz Beckenbauer

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel