Jocurile Olimpice Coreea de Sud, revoltată după ce a fost prezentată drept Coreea de Nord la ceremonia de deschidere

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Aman70
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Aman70

Sâmbătă, Coreea de Sud a protestat după ce, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, sportivii sud-coreeni au fost eronat prezentați drept nord-coreeni. Ca urmare, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a fost nevoit să-și ceară scuze, conform AFP.



Coreea de Sud a protestat după o gafă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, în care sportivi săi au fost prezentaţi drept nord-coreeni, forţând Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să-şi ceară scuze.

În momentul în care delegaţia sud-coreeană a sosit la bordul unei ambarcaţiuni pe Sena, ca a 48-a naţiune participantă la JO 2024, a fost prezentată ca 'Republica Populară Democratică Coreea', în franceză, apoi 'Democratic People's Republic of Korea' în engleză, folosind în cele două limbi numele oficial al Coreei de Nord, o ţară cu care Seulul este încă în război.

Ministerul Sporturilor din Coreea de Sud 'regretă anunţul făcut în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, în cadrul căreia delegaţia sud-coreeană a fost prezentată ca echipa nord-coreeană', se precizează într-un comunicat. Jang Mi-ran, viceministrul Sportului şi campion olimpic la haltere în 2008, a solicitat o întâlnire cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, pentru a discuta problema.

Ministerul Sporturilor a cerut, de asemenea, Ministerului de Externe din Coreea de Sud să 'protesteze ferm' în faţa părţii franceze pe această chestiune. Comitetul Olimpic Naţional din Coreea de Sud intenţionează să se întâlnească cu responsabilii Comitetului de organizare Paris-2024 şi cu cei ai CIO pentru a-şi exprima protestele, pentru a solicita măsuri care să prevină repetarea unei astfel de situaţii şi pentru a trimite o scrisoare oficială de protest în numele şefului delegaţiei sale, a precizat Ministerul sud-coreean al Sportului.

'Ne cerem scuze profund pentru eroarea survenită la prezentarea echipei sud-coreene în timpul difuzării ceremoniei de deschidere', a scris CIO pe reţeaua de socializare X în coreeană. În cadrul ceremoniei de vineri, Coreea de Nord a fost corect prezentată cu numele său oficial.

Coreea de Sud este încă tehnic în război cu Coreea de Nord, după un conflict între 1950 şi 1953 care s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace, potrivit Agerpres. 

Jocurile Olimpice 2024

Jocurile Olimpice de vară din 2024, cunoscute și sub denumirea de Jocurile Olimpice de la Paris, se vor desfășura în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Competițiile se vor desfășura în diverse locații din Paris și în orașele învecinate. Printre locurile importante se numără Stade de France, Palais omnisports de Paris-Bercy și Grand Palais. Unele evenimente vor avea loc pe Sena, în cadrul unui traseu pe apă special amenajat.

Este pentru a treia oară când Parisul găzduiește evenimentul, după edițiile din 1900 și 1924.

dcsport Team | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel