Jocurile Olimpice Coreea de Sud, imbatabilă. Sportul la care domină lumea olimpică

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Coreea de Sud câştigă medalie după medalie la Jocurile Olimpice. 



Coreea de Sud a obţinut a treia sa medalie de aur consecutivă la Jocurile Olimpice în proba masculină pe echipe, luni, la Paris, după ce a învins în finală Franţa cu scorul de 5-1.

Je Deok Kim, Woo Jin Kim şi Woo Seok Lee au adus al şaselea titlu olimpic Coreei de Sud în această probă.

Medaliile de argint au revenit arcaşilor francezi Baptiste Addis, Thomas Chirault şi Jean-Charles Valladont.

Bronzul a fost adjudecat de turcii Mete Gazoz, Berkim Tumer şi Abdullah Yildirmis, victorioşi în finala mică disputată contra Chinei (Wenchao Kao, Zhongyuan Li, Yan Wang) cu 6-2.

Titlul olimpic la masculin pe echipe vine după ce Coreea de Sud câştigase duminică şi aurul la feminin, al zecelea consecutiv, egalând cea mai lungă serie de titluri olimpice, cea a Statelor Unite în proba de ştafetă masculină 4x100 m mixt, la înot. Coreea de Sud este neînvinsă de la debutul acestei probei pe echipe la feminin, în 1988, la JO de la Seul. Înotătorii americani pot ajunge la 11 titluri consecutive duminică, la Paris.

În semifinalele de luni, Coreea de Sud a dispus de China cu 5-1, iar Franţa a învins Turcia cu 5-4, scrie Agerpres.

La fete, Coreea de Sud nu a pierdut niciodată aurul olimpic 

Competiţia de tir cu arcul este pe lista Jocurilor Olimpice din 1988, de la Seul. De atunci, Coreea de Sud s-a impus de fiecare dată la feminin. Anul acesta, sud-coreencele au câştigat a 10-a medalie de aur consecutivă în concursul feminin. 

În finală, Lim Si-hyeon, Nam Su-hyeon şi Jeon Hun-young au avut un început puternic împotriva chinezoaicelor An Qixuan, Li Jaiman şi Yang Xiaolei, câştigând primele două seturi cu 56-53 şi 55-54.

Reprezentantele Chinei au revenit în partea a doua a finalei, impunându-se la rândul lor în seturile 3 și 4 (54-51 şi 55-53). Medalia de aur s-a decis în play-off, pe care sud-coreencele l-au câştigat cu 29-27.

Medalia de bronz a revenit Mexicului, care a învins Olanda cu 6-2 în finala mică.

Olanda, care eliminase Franţa duminică dimineaţa în optimile de finală, a împins Coreea de Sud în play-off, în semifinala câştigată în cele din urmă de asiatice cu 5-4.

După ce a realizat recordul mondial (694) în turul de clasament, Lim Si-hyeon este favorită pentru titlul individual, pus în joc de marţi până sâmbătă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel