Superliga Romaniei Copos, Becali, Iancu sau Porumboiu? Cine a fost cel mai tare patron din Liga 1

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Marian Aliuţă a jucat la FCSB (n.r. la acea vreme se numea Steaua Bucureşti), Rapid, Poli Timişoara şi FC Vaslui, sub patronatele lui George Copos, George Becali, Marian Iancu şi Adrian Porumboiu, şi i-a descris pe cei patru. 



"Pe Gigi Becali îl ştim cu toţii cum era. Intra în vestiar. El era numai pe caterincă. Ţin minte când a venit în vestiar şi a vrut să arate cum trebuie să bagi piciorul sub minge, şi-a prins piciorul în gresie şi s-a dezlipit pantoful. 

Copos ştia fotbal. Venea şi îl întreba pe Rada doar atât: "Marian, cum stăm cu cartonaşele?". Era elevat, cu bun simţ, dar pe partea de business era cumpătat. Nu vedeai mulţi bani de la el. Cel puţin la prime. Dar nu a păcălit pe nimeni niciodată. 

Niciunul dintre ei nu a păcălit vreun jucător. Gigi, spre exemplu, dacă nu îi plăcea de tine, îţi rupea contractul pe loc. L-a chemat pe Pădureţ, spre exemplu, la Mariott, i-a zis să nu se supere, că nu îi place de el. I-a dat toţi banii pe loc, i-a mulţumit. Omul a fost sincer. Nu a zis că nu îi mai dă banii. Ăsta era! 

Cu Marian Iancu am avut o relaţie specială. Ţin minte că mi-am operat băiatul la inimă prin 2008. Auzise de la televizor şi m-am trezit cu 25.000 euro de la el în cont, pentru băiat. Nu aveam nevoie, aveam bani, dar a simţit să mă ajute. Mi-a şi zis că sunt bani pentru copil. Când Dusan Uhrin mă băga doar în repriza a doua, Marian Iancu îmi dădea primă întreagă. La Timişoara eu jucam pe primă de 7.000, 10.000, 14.000 pe meci. Ionel Ganea a venit şi îi spunea lui Marian Iancu 'băi Mariane, vrei performanţă? Trebuie să dai bani. Ce e aia 1000 euro?'. Când am văzut că a semnat contract de ordine interioară pe bani din ăştia... Ganezu' ne-a ajutat să fie mărite primele. S-au strâns nişte prime cumulate, şi am jucat cu CFR, am dat eu gol, şi am luat 25.000 euro titularii. Azi nu se mai dau aşa bani. Şi ce contracte aveam? Eu, Ganea şi Alexa aveam în contract chirie de 1500 euro la vilă. Respecta jucătorii! Şi s-au făcut performanţe. Dacă mai stătea şi nu avea probleme...

Adrian Porumboiu nu e un om rău, dar avea mereu superstiţii că îl vând oamenii", a declarat Marian Aliuţă despre patronii cu care a lucrat la Un Podcast. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel