Superliga Romaniei Continuă criticile la adresa lui Neil Lennon. "E uşor să joci cu fotbalişti care costă 15 milioane, e mult mai greu să construieşti o echipă cu jucători pe care nu poţi plăti bani mulţi"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Neil Lennon este criticat din toate părţile după a cincea remiză pe banca FC Rapid în primele 6 etape din Liga 1. 



În etapa a VI-a, Rapid a remizat, scor 1-1, cu Dinamo Bucureşti, după un meci decis în urma a două lovituri de la 11 metri, acordate după intervenţia VAR. La final, Neil Lennon a anunţat că nu se gândeşte să demisioneze. 

”Acum câteva meciuri a vorbit despre termenul de hangover (n.r.- mahmureală), eu m-aș feri de acest termen. Mahmureală înseamnă cu totul și cu totul altceva. Și am văzut niște imagini înainte de prezentarea lui pe care eu le-am amendat. Am zis că n-are sens să vorbim despre un om băut, care cine știe cum a fost filmat de cineva.

De Lennon, vorbim de un antrenor care încă selectează, încă încearcă. De la jucătorii pe care-i introduce pe teren, până la sistemul pe care-l folosește. Nu-i nimic rău în a încerca, atunci când ai o bază, încerci să vii cu ceva nou. Dar în momentul ăsta, Rapid se caută, se construiește. Nu are o bază.

Vreau să am un antrenor la echipă la care să văd ceva definitivat la el, nu doar să încerce. Rapid nu are tipul ăsta de antrenor. Mi se pare că proiectul lui Dan Șucu e unul foarte bun și din punct de vedere administrativ mi se pare ok. Sportiv... N-are director sportiv.

În mod normal nu alegi un antrenor nord-irlandez care a făcut bine la Celtic în 2010-2014, când Rangers era retrogradată. Deci, practic, s-a bătut singur. Apoi, în 2019-2021, cam tot singur a fost, te bați doar cu Rangers.

E ușor să joci cu fotbaliști care costă 15 milioane de euro și-l alegi pe X și pe Y pentru că ai bani și e mult mai greu să construiești o echipă cu jucători pe care nu poți să-i plătești cu bani mulți”, a spus Ionuț Badea, la emisiunea Digi Sport Special.

Lennon nu se gândeşte la plecare 

"Nu mă gândesc să demisionez de la Rapid, de abia am venit. Încerc să construiesc ceva aici, nu să plec. Sunt şase meciuri, am pierdut unul singur, de ce să demisionez? Nu pot să promit nimic, nu pot să fac promisiuni pe care nu le pot ţine. Asta e realitatea în fotbal, noi am condus în 4 din aceste 6 meciuri şi totuşi nu am câştigat", a afirmat el.

Tehnicianul nord-irlandez a menţionat că Dinamo a câştigat cu noroc un punct, beneficiind de un penalty foarte uşor acordat.

"Nu sunt mulţumit cu acest rezultat, normal. Am jucat bine, am controlat jocul pentru o lungă perioadă de timp şi am avut ocaziii de a duce scorul la 2-0. Consider că decizia de a le acordat celor de la Dinamo penalty a fost îngrozitoare. A fost o atingere mult prea uşoară, iar jucătorul era în cădere înainte de orice contact. Este o decizie incredibilă de a acorda penalty. Este păcat, pentru că după cum am spus, am avut de 2-3 ori şansa de a înscrie şi al doilea gol şi a tranşa meciul. Dinamo nu ne-a pus mari probleme azi, aşa că a avut noroc să obţină acest rezultat de egalitate", a menţionat Lennon.

"Sigur că ne-a lipsit azi un atacant de calitatea lui Rrahmani (n.r. - atacantul kosovar Albion Rrahmani, care va fi transferat la Sparta Praga după ce va face vizita medicală)... dar se vorbea de mult timp de transferul lui... a fost şi o afacere bună pentru club. Acum însă trebuie să îi găsim un înlocuitor lui Rrahmani. Nu am vorbit încă despre aducerea unui nou atacant cu conducerea, o vom face zilele următoare. Am o listă cu atacanţi. Ne trebuie un atacant bun pentru că nu am marcat atât cât ar fi trebuit în aceste etape. Avem nevoie de calitate în acea zonă", a adăugat antrenorul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel