Gimnastică Concluziile unei foste gimnaste, despre controversa privind nota Sabrinei Voinea la sol: „E urât că americancei i-au acceptat contestația și Sabrinei nu”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a depus o contestație în timpul finalei la sol a concursului feminin de gimnastică din cadrul JO 2024, dar arbitrele nu i-au admis solicitarea.



„Fiindcă suntem români, poate că americanii au mai multă șansă”

Multipla campioană olimpică Ecaterina Szabo a afirmat, luni, că a fost „urât” din partea arbitrilor că au acceptat contestația americancei Jordan Chiles, iar cea a Sabrinei Voinea a fost respinsă. În cadrul aceleiași finale, Ana Bărbosu a pierdut podiumul în urma contestației SUA, fiind minute bune pe a treia poziție.

„Trebuie să fim mai tari, trebuie să fim mai buni ca să avem o medalie, mult mai buni. Îmi aduc aminte că atunci când făceam gimnastică antrenorii mei tot timpul îmi spuneau 'Cati, tu tot timpul trebuie să te pregătești pentru 15, ca la concurs să ai 10'.

Și așa și este, trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte, ca să ai o medalie. Fiindcă suntem români, poate că americanii au mai multă șansă, nu știu ce să spun. Dar trebuie să ne pregătim mult mai mult, să fim de 15, ca să luăm 10”, a declarat fosta mare gimnastă română.

„Mi s-a părut un concurs foarte deschis astăzi, atât la bârnă, cât și la sol. Greu mental pentru toată lumea și care a fost mai tare, s-a văzut. Nu știu ce s-a întâmplat la sol, asta mi-aș dori și eu să știu, fiindcă eu când am ieșit din sală Ana Bărbosu era pe trei, apoi am făcut doi pași pe hol și am auzit că se schimbase. E urât că americancei i-au acceptat contestația și Sabrinei nu. Ce putem spune?!”, s-a întrebat ea.

CITEȘTE ȘI Anunțul șocant al mamei Sabrinei Voinea, după scandalul privind nota obținută la sol: „Atât am putut suporta!”

„Eu vorbesc ca o simplă fostă sportivă, nu sunt la curent cu codurile de punctaj, dar drept să vă spun eu o vedeam pe Sabrina Voinea pe podium, după execuția ei și cu dificultățile pe care le-a avut și s-au văzut. Am auzit că nu i s-a acceptat contestația. De ce nu i s-a acceptat, iarăși nu știu să vă spun, pentru că nu cunosc toate detaliile. Dar din punctul meu de vedere, Sabrina trebuia să fie pe podium”, a adăugat Szabo.

Ea a subliniat că este nevoie de răbdare pentru ca România să cucerească din nou o medalie olimpică la gimnastică.

„Avansăm cu pași mici în gimnastică, dar siguri. După 12 ani, venim la Olimpiadă și terminăm pe locul 7, deci sunt niște pași care sunt siguri. Important este că avansăm. Cred că trebuie un pic de timp, trebuie răbdare, trebuie să avem încredere în fetițele acestea, pentru că mi-ar fi foarte greu să cred că ele nu vor să termine pe podium. Deci avem nevoie de răbdare”, a mai subliniat Ecaterina Szabo, potrivit Agerpres.

Ambele gimnaste din țara noastră au fost punctate cu nota 13.700, cu 0,66 puncte mai puțin decât a treia poziție, obținută de americanca în vârstă de 23 ani, Jordan Chiles.

Clasamentul finalei feminine la sol

1. Rebeca Andrade (Brazilia), 14.166

2. Simone Biles (SUA), 14.133

3. Jordan Chiles (SUA), 13.766

4. Ana-Maria Bărbosu (România), 13.700

5. Sabrina Maneca-Voinea (România), 13.700

6. Alice D'Amato (Italia), 13.600

7. Rina Kishi (Japonia), 13.166

8. Yushan Ou (China), 13.000

9. Manila Esposito (Italia), 12.133

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel