Jocurile Olimpice Coco Gauff, portdrapel alături de LeBron James: „Sper să nu scap steagul”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va avea loc astăzi, 26 iulie, pe râul Sena, începând cu ora 20:30 (ora României).



Coco Gauff și LeBron James, purtătorii de drapel al SUA

Câștigătoarea US Open, Coco Gauff, va purta steagul american alături de campionul LeBron James la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Tânăra în vârstă de 20 de ani a recunoscut că marele baschetbalist este unul dintre idolii săi și că ceremonia va fi o experiență plină de emoții. Ea a spus că este „foarte onorată” să-și reprezinte atât țara, cât și sportul pe care îl practică la ceremonia de deschidere.

Coco Gauff a declarat că este emoționată să cunoască o legendă a baschetului mondial, ea și LeBron James fiind cei doi sportivi desemnați ca portdrapel al Statelor Unite ale Americii la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Jucătoarea americană de tenis, care a cucerit anul trecut titlul la US Open, va fi cel mai tânăr portdrapel din istoria țării ei.

„Cred că întâlnirea cu LeBron James este cea mai interesantă parte a ceremoniei”, a spus Gauff. „E cel mai emoționant, sper doar să nu fie prea cald. Știu că vom fi lângă apă și vom fi îmbrăcați în acele blazere.”, a adăugat ea.

Întrebată dacă ar putea filma un videoclip pentru platforma TikTok cu James, sportiva a adăugat: „Nu l-am întâlnit încă, așa că nu cred că voi avea curajul să fac asta, sunt oarecum speriată. M-am uitat la pozele altor ceremonii de deschidere, dar nu cred că cineva a mai realizat-o vreodată pe o barcă, așa că nu am idee ce ar trebui să fac. Sper doar să nu-l scap (n.r. - drapelul) și sper să nu fie prea înalt.”, a mai spus Gauff.

În timp ce turneele de Grand Slam reprezintă de obicei cele mai importante evenimente din calendarul tenisului, Coco Gauff are mari ambiții de la Jocurile de la Paris: „Cred că Jocurile Olimpice pentru mine sunt cu adevărat speciale, deoarece repreizintă singura șansă și singura oportunitate în care toate aceste sporturi se unesc și se joacă în același timp, în același oraș și, în esență, trăiesc împreună.

Este un sentiment de camaraderie, patriotism și mândrie de a-ți reprezenta țara, de a te reprezenta și de a-ți reprezenta cinstit sportul într-un fel. Asta simt că fac, prin faptul că sunt purtător de drapel. Simt că nu doar îmi reprezint țara, ci simt că reprezint și tenisul. Și cred că este un lucru grozav și sunt sincer foarte onorată să fac asta.”, a mai mărturisit Gauff, potrivit eurosport.com.

 

LeBron James încearcă să cucerească o nouă medalie olimpică

Delegația Statelor Unite ale Americii l-a numit, luni, pe starul baschetului american LeBron James pentru a fi purtătorul drapelului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Cel mai bun marcator din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) a cucerit deja două medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 2008 la Beijing și în 2012 la Londra.

Deși anunțul era așteptat, delegația Statelor Unite, prima în clasamentul pe medalii la JO de la Tokyo din 2021, l-a numit oficial luni pe LeBron James (39 ani) pentru a fi purtătorul său de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Paris. Vedeta echipei Los Angeles Lakers va conduce „Team USA” în lupta pentru un al cincilea titlu olimpic consecutiv.

Cu șase zile înainte de intrarea în competiție, pe 27 iulie cu Serbia, americanii au câștigat toate cele patru meciuri de pregătire disputate până acum, cu Canada, Australia, Serbia, Sudanul de Sud.

„Team USA” va întâlni luni seară Germania în ultimul meci dinaintea turneului olimpic.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel