Turnee WTA Coco Gauff a câștigat turneul WTA 1000 de la Beijing

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena americană în vârstă de 20 de ani a câștigat trofeul din capitala Chinei.



Coco Gauff, o nouă victorie în fața lui Muchova

Jucătoarea americană de tenis Coco Gauff (6 WTA, favorită nr. 4) a câștigat duminică titlul la turneul WTA 1.000 de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.955.610 dolari, după ce a învins-o în finală, în două seturi, 6-1, 6-3, pe Karolina Muchova (Cehia, 49 WTA).

Gauff, fosta campioană de la US Open 2023, s-a impus surprinzător de lejer, în mai puțin de o oră și 20 de minute, ea reușind șase ași și comițând cinci duble greșeli, cehoaica având doi ași și comițând trei duble greșeli.

Americanca și-a adjudecat astfel al doilea trofeu al anului, după cel cucerit la Auckland, în ianuarie.

Gauff are acum 3-0 în partidele directe cu Muchova, scrie Agerpres.

După meci, Gauff și-a felicitat adversara, spunând că se bucură de revenirea sa în circuit. Karolina Muchova a lipsit o perioadă lungă din cauza accidentărilor, mai ales la încheietura mâinii drepte, în urma căreia a trebuit să se opereze, în luna februarie a acestui an.

„Vreau să te felicit, Karolina. E foarte bine să te vedem înapoi în circuit, ești o jucătoare minunată. Meriți totul și sper să mai jucăm finale împreună. Nu vreau să spun că-mi doresc să le câștigi, dar poate împotriva altor adversare lucrurile o să meargă în favoarea ta.

E incredibil să văd cum joci în acest sezon după atâtea accidentări. Sper să rămâi sănătoasă atât în restul actualului sezon, cât și în toată cariera ta.”, a spus americanca, în discursul de după meci.

De asemenea, Coco Gauff a vorbit și despre vizita pe care a făcut-o alături de spaniolul Carlos Alcaraz, care a reușit de asemenea să cucerească turneul de la Beijing, în urmă cu patru zile.

Cei doi au fost prezenți în „Orașul interzis”, despre care se spune că ar aduce noroc, ambii jucători de tenis cucerind, la finalul celor două competiții, trofeul din capitala Chinei.

„Eu și Carlos am mers în Orașul interzis la începutul săptămânii. Cineva din cadrul presei m-a întrebat dacă-mi va aduce asta noroc, iar eu n-am știut, n-am vrut să port ghinion, iar după Carlos a câștigat. Pe atunci, abia jucam în optimi, dar cred că Palatul Imperial ne-a ținut noroc, totuși.”, a explicat noua campioană de la Beijing.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA





pixel