Fotbal international Clubul de la care a pornit Jude Bellingham se teme pentru viitor

Data publicării:
Foto: Birmingham City
Foto: Birmingham City

Clubul de la care a pornit Jude Bellingham se teme pentru viitor.



La Stourbridge Football Club, barul sportiv Glassboys se pregătește pentru un weekend plin, conform BBC Sport. Clubul de fotbal non-league din West Midlands îl întâlnește sâmbătă pe Gateshead, dintr-o ligă superioară, pentru un loc în prima rundă a FA Cup. De asemenea, nu a trecut neobservat faptul că Jude Bellingham este la echipa națională a Angliei.

De când Bellingham, născut în Stourbridge, a devenit o mare vedetă, fanii vin să-l susțină pe eroul local pe ecranul mare din interiorul clubului de fiecare dată când joacă Three Lions - care are un meci amical cu Australia vineri, urmat de un meci de calificare pentru Euro 2024 cu Italia marțea viitoare.

Bellingham, inspirație pentru tinerii din oraș

“A fost plin ochi aici când a jucat pentru Anglia la Cupa Mondială de anul trecut”, îi spune Andy Pountney, președintele lui Stourbridge, BBC Sport.

“Să vezi un copil care vine de la fotbalul junior din Stourbridge și ajunge să joace pentru Anglia și Real Madrid este fenomenal. Și are doar 20 de ani. Suntem extrem de mândri de Jude.”

Stourbridge FC este un centru comunitar cu sute de băieți și fete care joacă pentru echipele sale junior. Ei au și o echipă în al treilea eșalon al fotbalului feminin - concurând cu echipe ca Newcastle United și Nottingham Forest - împreună cu două echipe pentru persoane cu dizabilități.

În culise, însă, există îngrijorare cu privire la viitorul pe termen lung al clubului natal al lui Bellingham, care joacă pe terenul memorial de război cu o capacitate de 2.600 de locuri, care deservește și ca club de cricket al orașului.

Terenul clubului din Southern League Premier Division Central se învecinează cu outfield-ul folosit de Stourbridge Cricket Club vara, o situație neobișnuită.

Creșterea e imposibilă

Pountney spune că împărțirea terenului împiedică încercările clubului de fotbal de a crește și de a aduce mai multe investiții. “Este un coșmar”, adaugă președintele, care face lobby la primăria Dudley pentru a găsi o soluție. “Nu este calea de urmat. Deși ne descurcăm, nu este sustenabil. Îmi fac griji pentru viitorul pe termen lung al clubului de fotbal.”

Când Bellingham a fost prezentat ca jucător al Real Madrid în iunie, după ce a completat o mutare de la Borussia Dortmund în valoare de până la 115 milioane de lire sterline, Stourbridge a avut un rol important într-un videoclip difuzat la ceremonia sa de semnare din capitala Spaniei.

Clipul includea imagini cu Bellingham marcând ca tânăr pe terenul memorial de război când juca pentru Stourbridge Juniors, clubul pe care tatăl său, Mark, l-a ajutat să-l înființeze.

De pe micul teren pe Bernabeu

“De la terenul memorial de război la Bernabeu. Mult noroc @BellinghamJude”, a postat Stourbridge pe X, fost Twitter, după ce Real a anunțat transferul său.

Stourbridge Juniors este locul unde totul a început pentru Bellingham, iar Mark, un fost sergent de poliție care a atins pragul de 700 de goluri în non-league, a jucat pentru prima echipă a lui Stourbridge între 2004 și 2008 împotriva unor echipe precum King’s Lynn, Tamworth și Stafford Rangers.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: anglia bellingham fotbal international sport




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel