Superliga Romaniei Clubul de fotbal Gloria Buzău a anunțat achiziția unui mijlocaș

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul de fotbal Gloria Buzău a cooptat un nou mijlocaș.



„Încă un lusitan în familia Gloria”

Mijlocașul portughez Vitor Emanuel Araujo Ferreira, care a evoluat ultima oară la Leixoes, în al doilea eșalon lusitan de fotbal, a semnat un contract până la finalul acestui sezon cu echipa Gloria Buzău, potrivit anunțului făcut de club miercuri seară, pe pagina oficială de Facebook.

În vârstă de 27 de ani, „Vitó” a început fotbalul la academia lui FC Porto și are câteva stagii bune în Primeira Liga, întrecere în care a apărat culorile cluburilor Rio Ave, Casa Pia și Estrela Amadora.

Vito Ferreira, un „optar” clasic de picior stâng, poate juca și mai aproape de avanposturi ca mijlocaș ofensiv, dar și în bandă.

Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o, însă, în liga secundă portugheză, bifând 87 de partide, iar cel mai bun sezon din carieră s-a consumat în 2020-2021, stagiune în care a fost titular cert pentru Casa Pia, jucând 32 de meciuri, în care a înscris de patru ori și și-a trecut în cont două assist-uri.

Vito Ferreira este al treilea portughez din lotul Gloriei, după mijlocașul David Tavares și atacantul Ricardo Matos.

Echipa Gloria Buzău, condusă de Eugen Neagoe, a obținut, de la debutul acestuia pe banca tehnică, două remize și o victorie. După disputarea a 11 etape în Superliga, nou-promovata se clasează pe penultimul loc, cu 10 puncte, în fața ultimei clasate, FC Botoșani.

Următorul meci al buzoienilor se va desfășura în deplasare, împotriva campioanei en-titre FCSB, partida contând pentru a XII-a etapă a Superligii. Duelul dintre cele două formații se va disputa duminică, 6 octombrie, pe Arena Națională din București, începând cu ora 21:00.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel