Superliga Romaniei Ciprian Tătăruşanu, dezamăgit de Helmuth Duckadam. "Nu mi-a zis la niciun antrenament că nu fac ceva bine, dar mă critica în presă"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ciprian Tătăruşanu, fostul portar al celor de la FCSB, Nantes, Fiorentina şi AC Milan, retras din activitate, a dezvăluit că a fost mereu deranjat de modul în care Helmuth Duckadam, portarul legendar al celor de la Steaua Bucureşti, îl critica. 



"Mai uşor accept criticile de la un ziarist, care nu a stat niciodată în poartă şi nu a simţit ce înseamnă să fii în poartă. Dar de la un fost portar, când vine o critică nejustificată, te deranjează. Pentru că el a fost în locul meu, a făcut probabil aceleaşi greşeli, deci ar trebui să înţeleagă postul de portar şi ce simţim noi acolo. Şi câteodată când aceste critici vin acide, foarte agresive, nu le înţeleg. 

A, să spună că astăzi Tătăruşanu a avut o zi mai slabă, că golul luat e unul uşor pentru valoarea lui, înţeleg. Dar atât. Să nu devină agresiv, personal. Au fost din astea şi nu le-am înţeles. Eu de la un fost portar aştept ca atunci când ne vedem să primesc sfaturi. Prefer să primesc criticile în particular. Mai ales dacă ne vedem des. Să nu îm zici nimic şi să le spui la televizor, nu înţeleg. 

De fiecare dată când mi s-a spus ceva, am acceptat, m-am gândit, am pus în practică ce mi-au spus, şi am văzut dacă mi se potriveşte sau nu. Dar tot timpul am acceptat, am vrut să văd dacă e ok sau nu. De multe ori a fost ok, de alte ori a fost total greşit. 

Cel mai bun exemplu este Helmuth Duckadam. Care deşi a fost preşedintele de imagine al FCSB-ului atâţia ani, nu mi-a dat niciun sfat pozitiv. Deşi venea la antrenamente, ne vedeam de atâtea ori. Niciodată nu m-a oprit să îmi zică 'asta trebuie să îmbunătăţeşti'. Dar imediat când a avut ocazia, în public a făcut critici destul de acide. Şi nu doar la adresa mea, ci la adresa tuturor portarilor care evoluează la FCSB. 

Nu mi s-a părut normal ce făcea şi am evitat să îi cer explicaţii", a declarat Ciprian Tătăruşanu la podcastul 2 la 1, de la GSP. 

Ciprian Tătăruşanu s-a retras din fotbal 

"Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele. Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs. Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit. Celor ce vor veni de-acum înainte, le urez mult succes!  Am început acum 30 de ani iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!", a scris Ciprian Tătăruşanu pe Instagram. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei





pixel