Superliga Romaniei Ciprian Deac, model pentru fotbaliştii tineri. "Nu am avut niciodată ruptură musculară". Rutina care îl ajută pe Deac să rămână în formă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ciprian Deac are 38 de ani, dar este într-o formă fizică de invidiat. Fotbalistul lui CFR Cluj a explicat ce rutină urmează zilnic, dar şi ce dietă are. Acesta spune că nu a avut nicidată ruptură musculară. 



"Mănânc și ce mi se oferă aici, de la club, tot mâncare pentru sportiv e. Nu avem fast-food sau... Dar am dieta mea de care mă țin. Am un program foarte strict în care dorm de fiecare dată la amiază, mă pun foarte repede la somn, mă trezesc foarte devreme. Dar am aceste tabieturi. Le am, cred că, de vreo 15 ani.

Am avut plăcerea să joc, să mă antrenez lângă jucători profesioniști și am luat de la fiecare lucrurile bune și am văzut ce înseamnă să fii profesionist cu adevărat. Nu doar aici, pe teren. Aici, pe teren sau la stadion, petreci doar câteva ore. E important ce faci afară, pentru că eu cred că nu întâmplător am ajuns să joc la această vârstă. Nu am avut niciodată o întindere musculară, ce să mai zic de ruptură...! Ține și de viața sportivă pe care o duci", a declarat Ciprian Deac pentru GSP.

Procent de grăsime foarte mic. "Nu am mai mâncat o prăjitură de 5 ani"

Ciprian Deac duce o viaţă sportivă şi extrasportivă ideală, şi asta nu de un an sau doi, ci de la începuturile carierei. 

"Eu am acest program de 15 ani, înainte să fie la modă! Mănânc și foarte mult pește. Așa am reușit să mă mențin la aceeași greutate. Cred că fluctuez cu un kilogram, dar de 15 ani am aceeași greutate. Plus/minus un kilogram. Procentul de grăsime e undeva la cinci la sută!

Dar să știți că nu e ușor! De multe ori chiar am făcut foamea și, seara, când m-a luat foamea, încercam să adorm cât mai repede să uit. Pentru că genetic nu stau foarte bine. Eu dacă mănânc tot ce vreau, cu toate că fac patru-cinci ore de mișcare în fiecare zi, mă îngraș foarte repede. Deci trebuie să fiu foarte atent la alimentație. Nu e ușor mai ales acasă, când îi văd pe copiii când mănâncă pizza sau cartofi prăjiți. Dar m-am obișnuit și cred că am undeva la cinci ani de când nu am mai mâncat o prăjitură sau un tort.

Tot timpul vin la stadion mai repede cu două ore. Undeva la o oră și patruzeci și cinci de minute îmi fac un program înainte de antrenament. Dacă nu îl termin sau vreau să fac mai mult, mai completez și după antrenament. Cardio nu prea fac pentru că ieșim afară pe teren și fac acolo. Nu cred că am avut mai mult de zece zile în ultimii zece ani în care să nu fac nimic! Doar când am avut operațiile în care chiar nu am putut să mă mișc", a mai punctat Deac.

Ciprian Deac a evoluat în sezonul trecut în 37 de partide pentru CFR Cluj în toate competiţiile. A marcat de trei ori şi a oferit 14 pase decisive. În startul acestui sezon, cu Dan Petrescu din nou pe banca CFR-ului, Ciprian Deac a jucat în 4 partide în toate competiţiile, a marcat o dată şi a oferit deja 4 pase decisive. Conform Transfermarkt, jucătorul are o cotă de piaţă de 300.000 euro. Cea mai mare cotă de piaţă a lui Deac a fost înregistrată în 2010. Pe atunci, Deac avea 24 de ani şi era legitimat la Schalke 04, iar cota lui de piaţă era de 3 milioane de euro. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel