Stiri Cine este Marijana Kovacevic, medicul care tratează miraculos sportivii. Metode controversate, probleme legale, dar rezultate garantate

Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Marijana Kovacevic şi-a câştigat în ultimii ani renumele de "vraci", iar tot mai mulţi sportivi au apelat la serviciile ei când au trecut prin accidentări. Metodele ei i-au ajutat pe aceştia să revină în competiţii mult mai repede decât prognozau medicii, aşa că aceasta a atras, în mod evident, atenţia tuturor. 



Marijana Kovacevic a căutat ani buni tratamentul perfect pentru a vindeca leziunile musculare ale atleţilor în timp foarte scurt. În 1987, şi-a terminat studiile în Medicină şi Farmacie, după care a petrecut ceva timp în SUA, ţară în care şi-a perfecţionat metodele. În 2005, Kovacevic a fost angajată de CSKA Sofia, iar de acolo a mers în stafful medical al echipei naţionale a Ghanei. 

Actualmente, ea lucrează independent, astfel că a putut trata nume mari ale sportului. Wayne Rooney, Robin Van Persie, Frank Lampard, Cristiano Ronaldo şi Alexis Sanchez sunt doar câţiva dintre fotbaliştii care au trecut prin mâinile ei când au avut parte de accidentări. 

De asemenea, ea a lucrat şi cu Novak Djokovic, iar rezultatele s-au văzut imediat. La doar câteva zile după ce a fost tratat de Marijana Kovacevic, Djokovic a câştigat Australian Open, jucând şase meciuri în 11 zile. 

"Nu pot da detalii şi nici nu vreau, dar îi mulţumesc doamnei dr. Marijana Kovacevic pentru că a venit la Melbourne să mă trateze. A venit din jumătatea cealaltă a lumii, iar munca şi terapia ei m-au ajutat cu siguranţă", a declarat Djokovic atunci. 

Metodele controversate ale Marijanei Kovacevic

Mulţi s-au întrebat care este cheia succesului acestui medic, mai ales că nu se prea cunosc detalii despre ce le face sportivilor. Unul dintre lucrurile care se ştiu, totuşi, este că Marijana Kovacevic foloseşte placentă de cal în tratamentele sale, pe care o amestecă cu alte ingrediente pentru a crea o alifie pe care o aplică pe zonele afectate. Ziarul bulgar 24 chasa, însă, a scris acum câţiva ani că aceasta foloseşte tehnologie ultramodernă, creată de NASA. 

În ciuda zvonurilor, procedura exactă prin care dr. Kovacevic îi tratează pe sportivi este necunoscută însă. S-a vorbit chiar şi despre injectarea amino-acizilor şi a extractelor organice în ţesutul afectat, însă nimeni nu ştie nici substanţele, nici cantităţile pe care ea le foloseşte. 

Probleme în justiţie 

În 2009, Kovacevic a avut probleme juridice în Serbia. A fost deschisă atunci o investigaţie cu privire la metodele folosite de Marijana Kovacevic asupra pacienţilor. 

În ciuda investigaţiilor, Kovacevic a ieşit fără probleme din această probleme, şi-a dovedit nevinovăţia şi a clarificat faptul că metodele folosite sunt legale atât în sport, cât şi în lumea medicinei. 

De-a lungul anilor, Kovacevic a lucrat mai mult independent, iar asta i-a dat ocazia să devină medicul preferat al atleţilor care au vrut să grăbească procesul de vindecare. Aceasta încasează aproximativ 5000 de euro pe consultaţie actualmente, însă acest preţ poate varia în funcţia de accidentare, scrie latinamericanpost.com.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel