Superliga Romaniei Cine e vinovatul pentru prima înfrângere a echipei „U” Cluj în Superliga. Neluțu Sabău a explicat

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău se mențin pe primul loc în campionatul intern de fotbal, în ciuda faptului că au obținut prima înfrângere din actualul sezon.



Neînvinsă până în etapa precedentă a Superligii, echipa Universității Cluj este încă lider al clasamentului Superligii, acumulând deja 22 de puncte.

Ioan Ovidiu Sabău a explicat cum a trecut peste prima înfrângere în actualul sezon, scor 0-1 cu Politehnica Iași, spunând că a analizat foarte bine jocul, principalul vinovat al eșecului fiind chiar el.

Ioan Ovidiu Sabău: „Este o lecție și pentru mine”

„Nu a fost ușor. Am analizat foarte bine ce s-a făcut înainte de joc. Veneam după o perioadă în care am avut pieptul prea mult în față, dar era și normal, că noi nu suntem obișnuiți. Aici principalul vinovat sunt eu, pentru că nu am reușit să gestionez așa cum trebuie săptămâna premergătoare jocului.

Totuși, nu pot spune că am fost puși în dificultate, că Iașiul a jucat extraordinar și noi am jucat sub orice critică, doar că nu ne-am adaptat la condițiile care au fost, terenul foarte denivelat, tare, iarba mare, exact de ce nu aveam noi nevoie. Foarte bine și-au construit strategia cei de la Iași.

Fiecare are strategia lui, aici nu vreau să îi critic pe cei din conducere sau antrenorul, nici vorbă. Dar au reușit să ne pună în dificultate, este clar.

Au avut o singură ocazie, acea fază fixă. Pentru că nu ne-am adaptat și nu am știut mai ales a doua repriză cum să abordăm jocul, n-am reușit să revenim, să fim foarte clari în situații de a înscrie. A fost și o stare de oboseală, este clar că ar fi trebuit să gândesc total diferit jocul.

Este o lecție și pentru mine. Ei nu m-au completat, nu m-au corectat prin atitudinea, jocul lor, forma lor sportivă și până la urmă a venit și o înfrângere care nu am fi vrut să vină. Nu ne mai gândim la asta, dar puțin ne-am luat prea mare avânt probabil, acolo în interiorul nostru, că având valoare și calitate, până la urmă vom câștiga.

Și nu am făcut înainte ce făcusem înainte de alte jocuri. Cu Rapid și Craiova era normal totuși să ne pregătim diferit, cu o altă abordare. Probabil în sinea lor, jucătorii credeau că până la urmă o să câștigăm, chiar dacă și ei (Poli Iași) veneau după două jocuri destul de bune, dar am fost surprinși ca și ritm, implicare, emoție, nu am fost noi.

Nu am fost ce trebuia să fim, asta este realitatea. Trebuie să recunoaștem, atunci când recunoști, poți să și corectezi și poți să nu mai repeți greșelile pe care le-ai făcut. Vorbesc de pregătire și pe urmă de cum ne-am prezentat la joc.

E greu să le ceri jucătorilor să joace altceva (în afară de jocul de pase), pentru că nici nu poți să pregătești. Aici intervin, sigur, și soluțiile pe care le găsesc ei în timpul jocului, să îți dai seama că trebuie să abordezi diferit jocul. Am văzut teamă, făceau patru - cinci atingeri să dea o pasă, nu puteam să schimbăm direcția de atac prin pase pe jos.

Între timp, adversarul era mereu organizat. Au gândit foarte bine strategia, ținând cont cum jucam noi și nu am putut să ne facem jocul, nu am putut să surprindem și să găsim zonele libere rapid. La un moment dat, ne era și frică să mai jucăm cu mijlocașii, pentru că fundașii aveau teama să nu dea o pasă greșită, să ne prindă pe contraatac și să primim gol”, a analizat Ioan Ovidiu Sabău.

CITEȘTE ȘI Ioan Ovidiu Sabău e optimist înainte de meciul cu Unirea Slobozia

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel