Turnee WTA Cinci jucătoare de tenis din România, confirmate la turneul Țiriac Foundation Trophy 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Competiția WTA 125 Țiriac Foundation Trophy 2024 este dotată cu premii în valoare de 115.000 dolari și va avea loc în perioada 8 - 15 septembrie la Centrul Național de Tenis din București.



Anca Todoni, Irina Begu, Miriam Bulgaru, Andreea Mitu și Irina Bara participă la Țiriac Foundation Trophy 2024

Jucătoarele române de tenis Anca Todoni, Irina Begu, Miriam Bulgaru, Andreea Mitu și Irina Bara vor participa la turneul Țiriac Foundation Trophy 2024, de categorie WTA 125 și dotat cu premii în valoare de 115.000 dolari, care va avea loc în perioada 8 - 15 septembrie la Centrul Național de Tenis din București, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Favoritele ediției de anul acesta sunt maghiara Ana Bondar, care ocupă poziția 79 în clasamentul WTA, argentinianca Maria Lourdes Carle, poziția 87 WTA, și olandeza Arantxa Rus, cu poziția 96 în clasamentul WTA.

Câștigătoarea „WTA Țiriac Foundation Trophy” va primi 160 de puncte WTA, iar tabloul principal de simplu va avea 32 de jucătoare, în timp ce tabloul de dublu va fi format din 8 echipe.

„Anul acesta marcăm a 3-a ediție a turneului WTA Țiriac Foundation Trophy. Evenimentul din septembrie se adaugă la seria celor 14 turnee ITF organizate de Fundația Țiriac în 2024, împreună cu turneul Ion Țiriac Challenger desfășurat în Brașov. Toate acestea în beneficiul tinerilor jucători și jucătoare din Romania”, a declarat Ion Țiriac în comunicat.

„Ne bucurăm că avem ocazia să le vedem jucând în București pe sportivele care anul acesta s-au calificat în finala Billie Jean King Cup din Noiembrie 2024. Turneul WTA Țiriac Foundation Trophy este un excelent turneu premergător celui din Sevilla”, a declarat Horia Tecău, căpitanul echipei Billie Jean King Cup a României.

„Suntem entuziasmați să găzduim an de an acest eveniment la Centru Național de Tenis, iar Federația Română de Tenis se alătură cu mândrie tuturor proiectelor Fundației Țiriac”, a afirmat, la rândul său, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

CITEȘTE ȘI Șapte tenismene române, în turul secund la turneul ITF de la Bistrița. Alți doi tensimeni români, în optimi la Târgu Jiu

CITEȘTE ȘI Fundația Țiriac oferă mai mult decât o mașină sportivilor medaliați la Paris. Sabrina Voinea, inclusă pe listă

Trofeul câștigătoarei este creat de Casa de bijuterii Malvensky. Primul trofeu a fost câștigat în 2022 de către jucătoarea româncă Irina Begu, iar al doilea a fost obținut de jucătoarea australiană Astra Sharma, care a confruntat-o în finală pe italianca Sara Errani - actuală campioană olimpică în proba de dublu, la Jocurile Olimpice de la Paris. Finalistele Țiriac Foundation Trophy din acest an vor primi și câte un ceas în ediție limitată, oferit de Augustin Watches.

Pe 8 și 9 septembrie, intrarea spectatorilor la fi liberă, în limita locurilor disponibile, între 10 și 12 septembrie, biletele vor costa între 50 și 75 de lei, prețul pentru 13 septembrie va fi de 100-150 de lei, iar pentru meciurile din 14-15 septembrie, 150-200 de lei.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel