Echipa nationala Christoph Daum a făcut analiza formației lui Edi Iordănescu. „Naționala a fost reînnoită complet”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională a României va întâlni reprezentanta Belgiei, sâmbătă seară, începând cu ora 22:00.



Meciul din a doua rundă a Campionatului European de fotbal din Germania dintre România și Belgia se va desfășura pe RheinEnergieStadion din Köln.

Christoph Daum a condus echipa națională a României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017. Fostul selecționer a oferit o analiză a formației actuale, spunând care sunt calitățile „tricolorilor”, dar a descris și modul în care jucătorii au putut crea un grup unit.

„Edi Iordănescu le-a indus jucătorilor un mare spirit de echipă”

„România joacă în 4-2-3-1, dar în ofensivă, și în funcție de situație, trece într-un flexibil la un 4-3-3, uneori chiar și la contra-pressing.

Forța principală constă într-o apărare bine organizată, toți cei 10 jucători de câmp participând într-o manieră disciplinată. Acest comportament în serviciul echipei este o mare realizare a antrenorului principal Edi Iordănescu. În același timp, el le-a indus jucătorilor un mare spirit de echipă, care a transformat formația într-un colectiv unit. În trecut, ei acționau mai mult pe cont propriu, dar astăzi acționează mult mai mult împreună și unul pentru celălalt.

În calificările la Euro 2024 (echipa națională a României) a avut norocul să întâlnească o echipă elvețiană care a avut mai multe probleme cu ea însăși (vezi conflictul Yakin vs Xaka) și nu a apărut ca o echipă pe teren. Israelul a trebuit să joace departe de casă și s-a aflat, de asemenea, în dezavantaj din cauza evenimentelor non-sportive.

Ceilalți adversari din calificări nu au reușit niciodată să țină pasul cu România. România a încheiat calificarea surprinzător de meritat, cu un pic de noroc, pe primul loc în grupă.”, a spus Daum.

„Fostul meu căpitan, Nicu Stanciu, are calități incredibile”

Jucătorii cheie sunt Dennis Man și Valentin Mihăilă, extremele Parmei în Serie A. Drăgusin, care s-a mutat de la Genoa la Tottenham în pauza de iarnă, oferă stabilitate și e un lider al apărării. Printre jucătorii experimentați și importanți ar trebui să se numere și Andrei Rațiu și Ianis Hagi.

Fostul meu căpitan Nicu Stanciu, care s-a mutat acum în liga arabă, are calități incredibile. El poate regla ritmul jocului, poate pregăti goluri ca și conducător de joc, cu pase periculoase, și poate apărea chiar el periculos, la finalizare.

Per total, o echipă bine echilibrată, care primește tot sprijinul președintelui Burleanu. România ar trebui să ajungă de data aceasta în faza eliminatorie, având și acel dram de noroc, ca în calificări.

Naționala a fost reînnoită complet de Răzvan Burleanu și de Edi Iordănescu și reprezintă încă o dată cu mândrie imaginea României, a unui fotbal de succes și atractiv.”, a mai transmis fostul selecționer al echipei naționale a României, potrivit gsp.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel