Superliga Romaniei Chris Braun, fundaşul Rapidului, a fost copil de mingi la meciul din Cupa UEFA dintre Hamburg şi Rapid, din 2006

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

În martie 2006, Rapid Bucureşti o elimina pe Hamburg SV din Cupa UEFA, în faza şaisprezecimilor de finală. Acum om de bază în Giuleşti, Chris Braun era atunci copil de mingi pentru Hamburg şi şi-a adus aminte de acel meci. 



Pe 15 martie 2006, la Bucureşti, Rapid o învingea cu 2-0 pe Hamburg, graţie golurilor marcate de Daniel Niculae şi Mugurel Buga. La retur, germanii, aflaţi pe val şi în campionat la acea vreme, egalau situaţia la general după doar 36 de minute, însă Mugurel Buga a marcat golul unei calificări istorice pentru giuleşteni. Chiar dacă Hamburg a mai marcat o dată până la final şi a învins cu 3-1, giuleştenii au mers mai departe graţie golului marcat în deplasare. 

Chris Braun era atunci copil de mingi la Hamburg şi recunoaşte că Rapidul s-a calificat senzaţional. 

"Jucam la juniorii lui Hamburg atunci, şi eram copil de mingi la meciul ăsta. Nu ştiam de Rapid, ştiam doar că vine o echipă străină. Pe atunci, competiţia se numea Cupa UEFA. Preşedintele (n.r. Daniel Niculae) a jucat bine atunci. Hamburg era atunci o echipă pe care o ştia toată lumea, aveam foarte mulţi jucători extraordinari. E mare păcat că sunt în Liga 2 acum, dar sper ca Hamburg să revină în Bundesliga. Soţia lui Van der Vaart joacă acum handbal la Rapid. El era mentorul nostru atunci, la echipa U19, la fel ca Piotr Trochowski, Nigel de Jong, Daniel van Buyten. Ce fotbalişti, atâţia fotbalişti mari. Nu am vorbit personal cu Van der Vaart, dar când se antrena cu noi vedeam că e un jucător excepţional. A fost incredibil", a declarat Chris Braun la Prosport Live.

Sezonul 2005/2006 a rămas în istoria Rapidului. Giuleştenii au ajuns atunci până în sferturile Cupei UEFA, de unde au fost eliminaţi de Steaua Bucureşti, după două rezultate de egalitate (1-1 pe Giuleşti şi 0-0 pe Lia Manoliu). Antrenorul Rapidului la acea vreme era Răzvan Lucescu, actualul antrenor al lui PAOK Salonic. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel