Competitii Cele mai ciudate sporturi jucate în diferitele părți ale lumii

Data publicării:
Adidași sport
Adidași sport

Sportul aduce oameni din întreaga lume laolaltă. Uneori oamenii aspiră la performanță dar în alte cazuri competitorii o fac doar de dragul jocului. Astfel, de dragul distracției, în diferitele părți ale lumii, fie că au deja o însemnătate istorică sau nu, sportul este un prilej de a spune lumii întregi ce este specific acelui popor sau regiuni, având bineînțeles și un element cultural.



Iată o listă de cu cele mai ciudate sporturi care sunt practicate cu entuziasm în întreaga lume.

Rostogolitul roții de cașcaval sau ”Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake”

Conform istoricilor acest obicei există de mai bine de 200 de ani chiar dacă mulți dintre noi nici măcar nu au auzit de așa ceva. Evenimentul are loc în timpul sărbătorilor naționale de primăvară din Anglia, în luna mai. Pe scurt, oamenii se adună în vârful dealului Coopers Hill, o persoană dă drumul roții de brânză în josul dealului iar participanții se întrec între ei pentru a câștiga tocmai obiectul jocului. Competiția de anul acesta a fost câștigată de o femeie care a câștigat o roată de cașcaval de 3 kg.

Quidditch

Acesta este un vis devenit realitate pentru toți fanii seriei Harry Potter. Quidditch este jocul performat de vrăjitori în saga de succes. Povestea filmului și a bestsellerului a fost atât de captivantă încât fanii au făcut din acest joc un sport real. O echipă de șapte jucători joacă cu o mătură între picioare. Cum evident acele mături nu le dau abilitatea ”vrăjitorilor” să leviteze au trebuit să se inspire din alte sporturi. Așadar Quidditch combină influențe de rugby și dodgeball.

Curse cu paturi pe roți

Pentru că probabil pentru englezi cursele cu mașini nu sunt suficient de distractive aceștia s-au gândit să folosească paturi, bineînțeles, cu roți atașate. Primul concurs de curse cu paturi pe roți, organizat în orașul Knaresborough din North Yorkshire în 1965, a fost deschis doar pentru armată, marină și pușcași marini. Dar astăzi, competiția este deschisă tuturor. Fiecare echipă formată din cinci persoane trebuie să construiască un pat, în conformitate cu tema competiției din acel sezon. Asta nu e tot, în afara faptului că patul trebuie să fie cât mai rigid, este necesar ca acesta să poată pluti. Cursa de 3 km are și provocarea de a traversa un râu.

Fotbal cu o minge în flăcări

Nu se pot aduce prea multe modificări pentru a face fotbalul mai distractiv, ar spune cei mai puțin creativi. Unii studenții indonezieni s-au gândit că o minge în flăcări este soluția. Nu tocmai o minge pentru că, evident, sportul ar fi impracticabil dar o nucă de cocos înmuiată în benzină timp de aproape o săptămână este soluția. De menționat că jocul se joacă desculț. Jucătorii fac o serie de ritualuri înainte de meci pentru a le alunga teama.

Polo pe monociclu

Polo este considera un sport de clasă, rafinat, al elitelor. Acest tip de Polo cu siguranță este un sport atipic. Jucătorii înlocuiesc caii cu un monociclu, făcând din acest sport o adevărată competiție de echilibristică. Regulile rămân aceleași dar jucătorii trebuie să fie, evident, altfel antrenați. Jocul se practică în țări precum Regatul Unit, Franța, Danemarca, Suedia, Hong Kong, Singapore, Taiwan și Coreea și există, de asemenea, o competiție internațională.

Vlad Roibu | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel