Echipa nationala Cel mai potrivit selecționer, în viziunea lui Ciprian Marica: „A demonstrat, are performanțe și are rezultate”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul fotbalist a oferit detalii privind variantele existente la momentul actual în ceea ce privește conducerea echipei naționale.



Gheorghe Hagi a refuzat, în cursul zilei de luni, oferta oficialilor Federației Române de Fotbal privind preluarea funcției de selecționer al echipei naționale de fotbal a României.

Ciprian Marica, apropiat al lui Gică Hagi și acționar la Farul Constanța, a explicat că antrenorul constănțenilor reprezenta cea mai bună variantă pentru formația „tricoloră”, dar alte opțiuni potrivite ar fi Adrian Mutu, Mirel Rădoi sau Marius Șumudică.

„Adi Mutu a mai fost selecționer, știe cu ce se mănâncă meseria asta de selecționer care e cu totul alta decât cea de antrenor. Pe de altă parte ai un Mirel Rădoi care a fost selecționer, dar care a spus că vrea să antreneze zi de zi, îi place mai mult postura de antrenor de club. 

Mai ai un Marius Șumudică, a demonstrat, are performanțe și are rezultate, a reușit să construiască echipe. În afară de Gică Hagi nu văd ca altcineva să ne garanteze, așa cum ar fi fost Gică, succesul și continuitatea”, a spus Ciprian Marica, potrivit sport.ro.

 

Explicația oficială a lui Gheorghe Hagi

Antrenorul Farului a explicat care sunt argumentele ce stau la baza deciziei de a refuza propunerea preluării echipei naționale, spunând că misiunea la clubul pe care îl conduce este prioritară.

„Dragi suporteri români, în urma discuțiilor din ultima perioadă, cu privire la dorința Federației Române de Fotbal de a fi noul selecționer al României, doresc să precizez următoarele:

- Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale F.R.F, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic.

- Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federației Române de Fotbal de a fi selecționerul echipei naționale.

- A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român.

- Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România !

Cu respect, Gheorghe Hagi”, a transmis „Regele”, printr-un comunicat de presă.

 

Reacția oficialilor FRF după refuzul lui Hagi 

„Federația Română de Fotbal dorește să își exprime recunoștință față de domnul Gheorghe Hagi pentru deschiderea și dorința sa de a prelua conducerea echipei naționale de fotbal a României.

Hagi este un simbol al fotbalului românesc, iar angajamentul său continuu față de acest sport este deosebit de apreciat. FRF înțelege însă motivele care au stat la baza deciziei sale de a nu prelua, în acest moment, rolul de selecționer al echipei naționale și respectă decizia sa.

FRF îi urează mult succes în continuare în cadrul proiectului Farul Constanța, având deplina încredere că Gheorghe Hagi va continua să contribuie semnificativ la dezvoltarea fotbalului românesc, așa cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere.

Cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, domnul Hagi va conduce echipa națională a României de pe banca tehnică spre noi succese. Spiritul său ambițios, dăruirea și pasiunea pentru fotbal reprezintă valori esențiale care, cu siguranță, la momentul potrivit, vor aduce beneficii imense echipei naționale.

În perioada imediat următoare, Administrația FRF urmează să identifice cea mai bună variantă pentru postul de selecționer al României, în baza nominalizărilor Comisiei Tehnice”, a transmis FRF.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel