Superliga Romaniei Cea mai tare comparaţie. De ce Rapid nu e pe loc de playoff, dar Oţelul este, în ciuda diferenţei dintre loturi

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Oţelul Galaţi are cel mai mic buget din Liga 1, dar este singura echipă neînvinsă în acest sezon, cu 7 remize şi 4 victorii în 11 meciuri. Gălăţenii au şi un meci mai puţin disputat, contra celor de la CFR Cluj. Cu toate astea, se află pe locul III, la doar 4 puncte de liderul Universitatea Cluj. La polul opus, FC Rapid, o echipă în care s-a investit masiv, care a şi vândut pe bani mulţi, se află pe locul 12 în campionat, cu doar 13 puncte, şi numai 2 victorii în tot sezonul. 



Jurnalistul Daniel Nazare a făcut cea mai tare comparaţie între cele două echipe şi a explicat de ce gălăţenii, fără a avea un lot foarte valoros, sunt în topul clasamentului, în timp ce Rapid este mai aproape de retrogradare decât de playoff. 

"Dacă a plecat Neil Lennon şi a venit Şumudică ce s-a întâmplat? Marius Şumudică are un obiectiv, trebuie să intre în playoff, matematic se mai poate. Trebuie lăsat la echipă. Ce facem? Vine al treilea antrenor după 13 etape? Lasă antrenorul până la capăt, îl evaluezi, vezi dacă intră în playoff sau nu. Rapid, după părerea mea, are lot de playoff, dar nu e pe loc de playoff. Oţelul nu are lot de playoff, dar e pe loc de playoff. Asta înseamnă până la urmă valoarea antrenorilor. Sabău şi Dorinel au merite mari, că au făcut treabă. Dar ceilalţi antrenori, de la care se aşteaptă foarte mult, nu prea", a declarat Daniel Nazare. 

Costel Gâlcă a recunoscut că Oţelul merita victoria cu Craiova 

Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi au remizat, scor 1-1, în etapa a XII-a. Costel Gâlcă a recunoscut superioritatea adversarului. 

„Nu a fost un meci cum mă așteptam, știam că e o echipă care e agresivă, care e cu presing, e adaptată mai bine la teren. Veneau mereu cu centrări, puteam să îi prindem, am avut câteva spații să mergem spre poarta adversă, dar nu am putut să o facem de foarte multe ori.

Lukic a luptat cât a putut, vine după o perioadă fără antrenamente, am văzut o acțiune în care avea șanse mari de a urca, dar nu a fost să fie. Trebuie să te adaptezi terenului de joc și să vedem cum joacă adversarul.

E pozitiv pentru noi (n.r. Ștefan Baiaram), pentru el, pentru echipă, dar sper să avem mai mulți marcatori. Nu trebuie să jucăm în spate, trebuie să jucăm mai vertical.

După meciul de azi, am câștigat un punct, dar dacă era să existe o echipă câștigătoare, trebuiau să fie ei. Pauza e binevenită, dar pleacă mulți jucători la națională și sper să vină sănătoși toți”, a declarat antrenorul Constantin Gâlcă, după remiza cu Oțelul Galați.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei





pixel