Jocurile Olimpice Ce urmează pentru Novak Djokovic, după cucerirea aurului olimpic

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul sârb Novak Djokovic a reușit să cucerească medalia de aur, la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).



„Am fost șocat să-l văd jucând așa”

Câștigătorul a 24 de trofee de Mare Șlem, Novak Djokovic, a reușit să câștige medalia de aur în turneul olimpic desfășurat la Paris, adăugându-și astfel singurul titlu important care îi lipsea din imensa lui carieră profesionistă.

„Nole” a obținut victoria în fața tânărului spaniol Carlos Alcaraz, care a trebuit să se mulțumească doar cu o medalie de argint, scor 7-6(3), 7-6(2), după o partidă în care doar prima manșă a durat de o oră și 34 de minute (întreaga partidă, 2h 52min).

Fostul număr 2 mondial în tenis, spaniolul Alex Corretja, a declarat că medalia obținută de Djokovic, la ultima ediție la care avea șanse să câștige un titlu olimpic, este un lucru care poate fi cu greu înțeles, mai ales că sârbul a trecut deja de apogeul carierei, având 37 de ani: „Este imposibil să reușim să înțelegem cum a fost capabil să câștige, să înțelegem care este efortul și angajamentul pe care le-a arătat. Este extraordinar, este o întreagă viață dedicată tenisului.

A câștigat tot ce se putea câștiga în sport, așa că este binemeritat succesul. Cred că el este un sportiv care a avut grijă de corpul său foarte bine. A avut grijă de asta, de dietă, de recuperare. Totul contribuie la extraordinara sa formă la 37 de ani.”, a spus Corretja.

„Când vorbim de asemenea legende, nu ar trebui să fim surprinși de nivel (n.r.- de joc). Trebuie să recunosc că am fost totuși șocat să-l văd jucând așa. Felul în care a gestionat totul, agresivitatea sa, cred că asta a fost cheia de la început până la final. Până și felul în care a pus punct meciului, cu acel forehand în lung de linie...”, a mai adăugat el.

Fostul tenismen crede că Djokovic va continua să scrie istorie în următoarea perioadă, victoria din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris fiind un punct de repornire pentru sârb, care nu a reușit să câștige niciun titlu în acest sezon, lucru neobișnuit pentru el.

De asemenea, spaniolul crede că recordurile lui Djokovic vor fi greu de învins, sârbul fiind cel mai titrat tenismen din istorie, învingându-i pe cei mai mari rivali ai săi, Roger Federe și Rafael Nadal.

„Novak va continua să contribuie la istoria sportului și să-și adauge titluri în palmares. Poate încă un turneu de Grand Slam ar putea reprezenta un obiectiv pentru el. Va trebui să-și dea seama exact ce își dorește, fiindcă va fi tot mai greu să se motiveze. Despre cine ar putea să-l urmeze:

Toți jucătorii trebuie să-și vadă de propriul drum, asta știu sigur. Nu știu cât de mulți ani va trebui să mai așteptăm ca să vedem ceva similar. Cred că va fi aproape imposibil ca cineva să realizeze ce a realizat el.”, a mai spus Corretja, la emisiunea „Bonjour, Paris!”.

Djokovic vrea să joace și la JO 2028, la Los Angeles

La conferința de după finala victorioasă împotriva lui Carlos Alcaraz, Djokovic a făcut un anunț important pentru toți fanii tenisului, dar nu numai. Sârbul dorește să fie prezent și la JO 2028, care se vor desfășura în Statele Unite ale Americii.

„Este adevărat, mi-ar plăcea să joc la Los Angeles 2028. Știu că am câștigat deja toate turneele majore, dar încă iubesc acest sport. Îmi place să concurez, să mă antrenez zi de zi, să continui să mă perfecționez și să am grijă de corpul meu. Tenisul înseamnă mult pentru mine și fac tot ce pot să dau totul înapoi acestui sport”, a spus Djokovic.

Cu medalia de aur câștigată la Paris, Djokovic a intrat într-un club exclusivist al tensimenilor care au reușit să atingă astfel de performanțe. În vârstă de 37 de ani, Djokovic devine al cincilea jucător de tenis care bifează „Golden Slam-ul”, respectiv câștigarea a celor patru turnee majore și a aurului olimpic, alături de Steffi Graf, Andre Agassi, Rafael Nadal și Serena Williams.

„Este o binecuvântare pentru mine. Sunt foarte recunoscător că am câștigat o medalie de aur istorică pentru țara mea, că am finalizat Golden Slam-ul, că am atins toate recordurile.”, a declarat Novak Djokovic.

 

Între timp, Djokovic petrece victoria istorică

Numeroase filmulețe de pe rețelele sociale l-au surprins pe campionul sârb sărbătorind, după ce a reușit să își îndeplinească dorința de a-și adăuga în palmares aurul olimpic.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel