UEFA Euro 2024 Ce știu jucătorii ucraineni despre „tricolori”? Oleksandr Zinchenko a spus clar ce meci îi așteaptă pe români

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională a României va debuta la EURO 2024 în fața reprezentantei Ucrainei, pe 17 iunie.



Ucrainenii așteaptă „tricolorii” la joc

Oleksandr Zinchenko, unul dintre fotbaliștii ucraineni care vor întâlni „tricolorii” în debutul Campionatului European de fotbal din Germania, a oferit o serie de declarații referitoare la primul meci de la EURO 2024.

Zinchenko a mărturisit că știe foarte mulți jucători români, iar el și coechipierii săi se pregătesc intens pentru duelul cu reprezentanții țării noastre.

„Toți cunosc foarte bine situația din prezent din Ucraina, pentru noi este o motivație extra. Trebuie să arătăm cea mai bună prestație a noastră, după care să vedem ce se va întâmpla.

Cunosc mulți jucători români, bineînțeles. Ne pregătim în cel mai bun posibil. Da, vom întâlni o echipă dificilă (luni). Va fi un duel extrem de dificil, dar, până la urmă, trebuie să ne focusăm pe ceea ce putem oferi noi.

Ucraina are o echipă minunată, nu văd niciun motiv pentru care nu am putea obține obiectivul propus. Sută la sută, vom pune și mai mult suflet luni comparativ cu alte confruntări”, a declarat Zinchenko, potrivit GSP.ro.

În vârstă de 27 de ani, Zinchenko evoluează ca fundaș stânga și mijlocaș central la Arsenal FC din Premier League și la echipa națională a Ucrainei. El și-a început cariera la FC Ufa în anul 2015, ca mai apoi să joace pentru Manchester City în 2016, unde a devenit esențial în echipa lui Pep Guardiola, câștigând numeroase trofee, inclusiv Premier League și FA Cup.

În urmă cu doi ani, Zinchenko s-a alăturat lui Arsenal, continuând să impresioneze prin calitățile sale. El a avut un rol crucial și pentru naționala Ucrainei, participând la turnee importante precum campionatele din 2016 și 2020.

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel