UEFA Conference League Ce spune Dan Petrescu după calificarea în play-off-ul Conference League. Anunț despre jucătorii CFR-ului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul clujenilor a oferit noi detalii despre jucătorii echipei CFR Cluj, după calificarea în play-off-ul Conference League, joi seară, scor 2-0 la general cu Maccabi Petah Tikva.



CFR Cluj trece de Maccabi Petah Tikva și se califică în play-off-ul Conference League

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Conference League după ce a învins formația israeliană Maccabi Petah Tikva cu scorul de 1-0, joi seara, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în manșa secundă a turului III preliminar (scor 2-0 la general).

Unicul gol al partidei a fost reușit de Anton Kresic (50).

Echipa antrenată de Dan Petrescu a controlat jocul în cea mai mare parte a timpului și nu a permis adversarilor să își creeze ocazii clare de gol. Prima oportunitate a clujenilor a fost șutul lui Tachtsidis (min 12), de la 25 de metri, prins de Wolf. Camora și-a încercat și el șansa de la distanță (min 25), dar portarul oaspeților a prins.

Korenica (min 32) a șutat de la 25 de metri, însă Wolf a reținut în doi timpi. Muhar (min 40) l-a testat și el pe Wolf, care a respins, dar șutul lui Korenica a fost blocat de Ido Cohen.

CFR a marcat în debutul reprizei secunde, dintr-o fază fixă: Deac a executat o lovitură liberă de la 16 metri, portarul Wolf a respins, iar fundașul croat Kresic a reluat în plasă de la șase metri. Clujenii au avut șansa de a se desprinde pe tabela la scurt timp, dar Korenica (min 57) a ratat singur cu portarul.

Gazdele au mai avut două șanse notabile, dar șutul lui Keita (min 58) de la distanță a fost reținut de Wolf, iar Korenica (71) a șutat pe lângă bară. Cea mai mare ocazie a echipei israeliene a fost ratată de Yehoshuha (min 89), al cărui șut a fost respins de Sava.

În play-off, CFR Cluj va juca împotriva câștigătoarei dintre FC ȚSKA 1948 Sofia și Pafos FC (2-1 în prima manșă), urmând să fie gazdă în prima partidă, pe 22 august. Manșa secundă o va juca în deplasare, pe 29 august, scrie Agerpres.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: 90. Răzvan Sava - 19. Vasile Mogoș, 42. Matija Boben, 44. Anton Kresic, 45. Mario Camora (căpitan) - 73. Karlo Muhar (82. Alin Fică, 90+4), 18. Kader Keita, 77. Panagiotis Tachtsidis (26. Andrei Artean, 85) - 10. Ciprian Deac (96. Beni Nkololo, 85), 9. Daniel Bîrligea (98. Louis Munteanu, 80), 17. Meriton Korenica.

Antrenor: Dan Petrescu.

Rezerve neutilizate: 1. Rareș Gal, 89. Otto Hindrich - 3. Aly Abeid, 5. Danijel Graovac, 7. Mohammed Kamara, 11. Adrian Păun, 86. Viktor Kun, 99. Peter Michael.


Maccabi Petah Tikva: 34. Marco Wolff - 26. Guy Amos Dezent (12. Alon Azugi, 74), 20. Ido Cohen, 25. Plamen Galabov, 32. Mohammad Hendy (18. Idan Vered, 59), 16. Yarden Mordehai Cohen (căpitan) - 28. Niv Yehoshuha, 14. Tamir Glezer, 53. Liran Hazan - 11. Or Roizman (10. Ariel Lugassy, 59), 77. Amer Altoury.

Antrenor: Dan Romann.

Rezerve neutilizate: 98. Tomer Litvinov - 6. Yonathan Teper, 17. Aviv Salem, 44. Hadar Fuchs.

Dan Petrescu, noi detalii despre jucătorii CFR-ului

„Era cel mai important meci din acest sezon. Știam că va fi un meci greu. Maccabi s-a antrenat mai mult în această perioadă. Antrenorul lor mi-au spus că au avut probleme cu războiul în Israel, dar s-au antrenat în Bulgaria și România și ne-au pus probleme mai multe decât în tur. Au ținut bine de minge, au pasat bine, dar eu sunt mulțumit de echipa mea. E o victorie importantă pentru club. E important că CFR începe să nu mai ia gol.

Sunt convins că play-off-ul e total diferit. Cu Pafos cred că se va juca. E plin de brazilieni acolo. Știu că au vrut să cumpere jucători de la noi cu două milioane. Înseamnă că au bani! Patronul e din Rusia, au investit mulți bani și vor să ia campionatul în Cipru. Nici Sofia nu e o echipă slabă, vă dați seama că sunt dezamăgiți dacă au luat gol în minutul 90+7.

Mă bucur că am mers mai departe și în patru meciuri din Europa nu am luat gol. Azi, Korenica a făcut cel mai bun meci al lui, dar a ratat mult. E o achiziție foarte bună și îmi place foarte mult. Eu am văzut pe tabletă că a fost penalty la Bîrligea. A fost puțin haos în prima repriză. Am fi meritat și niște cornere, dar bine că a văzut hențul din care s-a dat golul lui Kresic. (n.r - Muhar a plecat?) Da. N-ați văzut? Muhar n-a făcut cel mai bun meci al lui.

Capul lui a fost numai la plecare, cu toate că a fost în teren și ne-a ajutat. Nu mai avem ce să-i reproșăm. Eu sunt în dificultate să găsesc un jucător ca Muhar și Otele. Golgheterii au plecat, au fost practic cei mai buni jucători ai CFR-ului și au plecat. Sava? Marele lui avantaj era că era jucător U21. Acum, Otto este under. Vedem dacă putem să-l băgăm în campionat. Popa este un portar bun, chiar dacă n-a apărat un an la Torino. O să facem un meci amical să vedem în ce formă se află”, a declarat Dan Petrescu după victoria de joi seară.

Arbitru: Tamas Bognar; arbitri asistenți: Balazs Buzas, Peter Kobor; al patrulea oficial: Bence Csonka (toți din Ungaria)

Arbitru video: Gergo Bogar; arbitru asistent video: Eszter Urban (toți din Ungaria)

Observator UEFA pentru arbitri: Asim Hudiev (Azerbaidjan); Delegat UEFA: Envi Hicka (Albania).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel