Fotbal international Ce salariu îi acordă englezii selecționerului german Thomas Tuchel

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Mandatul de selecționer al germanului va începe la 1 ianuarie 2025.



Thomas Tuchel primește 5 milioane de lire sterline pe an

Antrenorul german Thomas Tuchel va încasa anual un salariu de 5 milioane de lire sterline în calitate de selecționer al echipei de fotbal a Angliei, cu care are un contract pe 18 luni.

Acest contract, ca de obicei, conține o serie de bonusuri care îi vor crește veniturile germanului dacă va atinge anumite obiective care nu au fost dezvăluite.

Acest acord va începe la 1 ianuarie, astfel că Tuchel nu va putea conduce Anglia în următoarea fereastră internațională de fotbal din perioada 11-19 noiembrie, în care selecționata „Three Lions” va înfrunta Grecia și Irlanda în Liga Națiunilor. Acest lucru se datorează unei clauze din vechiul său contract cu Bayern Munchen care îl împiedică să antreneze o altă echipă fără a plăti despăgubiri.

În plus, Tuchel însuși a confirmat într-o conferință de presă că își dorește un „început curat” pentru a se concentra pe marele obiectiv al său, Cupa Mondială 2026 din Statele Unite, Canada și Mexic.

Salariul lui Tuchel este semnificativ mai mic decât cele 7,5 milioane de lire sterline pe care le-a primit în sezonul său petrecut la Bayern Munchen sau cele 10 milioane de lire sterline pe an pe care le-a câștigat la Chelsea, unde a stat un an și nouă luni.

Salariul lui Tuchel este mai mare decât cel câștigat Gareth Southgate la preluarea selecționatei Angliei în 2016. Selecționerul englez câștiga atunci 3 milioane de lire sterline, suferind apoi o reducere de 30% din cauza pandemiei de Covid în 2021. Cu toate acestea, în același an, el a semnat o prelungire a contractului său până în decembrie 2024, cu un salariu de 5 milioane de lire sterline, fiind cel mai bine plătit selecționer la EURO 2024, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel