Stiri Ce pensie primește Ion Țiriac după recalculare. „Mi-e rușine să spun...”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Afaceristul Ion Țiriac (85 de ani) a vorbit despre suma pe care o primește lunar, după recalcularea pensiilor.



Ion Țiriac nu știe ce pensie primește lunar

În cursul lunii august, Casa Națională de Pensii a început să trimită deciziile de recalculare a pensiilor, astfel că și afaceristul Ion Țiriac trebuie să fie înștiințat în privința pensiei sale. Cu toate acestea, fostul tenismen a declarat că nu știe ce pensie primește, întrucât nu a întrebat niciodată la ce sumă se ridică aceasta.

Conform unor informații publice, Ion Țiriac primește o pensie de 12.000 de lei lunar, în urma carierei sale de sportiv de performanță și a faptului că a dispus de un post în Ministerul de Interne. Totuși, pensia lui Ion Țiriac nu va crește după recalculare, întrucât omul de afaceri nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

(n.r. - domnule Țiriac, ați primit pensia recalculată. Aveți pensie, nu?) Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă... asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu...”, a spus Ion Țiriac, la emisiunea gsp, „Prietenii lui Ovidiu”.

Ion Țiriac a mai povestit, în cadrul aceleiași emisiuni, modul în care s-a decis să le ofere medaliaților de la Jocurile Olimpice câte o mașină nouă pentru fiecare medalie, dar și ce rol a jucat David Popovici în decizia sa. 

„L-am văzut pe domnul Popovici. Când domnul Popovici și-a întins unghiile și mi-a câștigat aur, este prima dată când eu, în 70 de ani de sport, mi-am pierdut cumpătul. Mi-am aruncat și pălăria în aer, am început să fluier. Cineva a și filmat la treaba asta. Fluier ca un disperat.

Se uita lumea la mine, nu credea cine sunt. Extraordinar! Îi dau o mașină omului ăsta mâine dimineață! Așa am zis. Dar a intervenit Elisabeta Lipă și mi-a zis: 'Ai promis o mașină, dar nu poți să-i dai doar lui'. 'Le dau la toți, domne! Să câștige încă 10 medalii sau 20 de medalii.' M-a luat gura pe dinainte! Dar nu contează, asta e o nimica. O nimica. Oamenii ăștia însă merită. Pentru mine, care sunt sportiv de o viață întreagă, a fost o experiență de băgat în seamă”, a declarat Ion Țiriac. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel