Judo Ce oraș al României va fi gazda Turneului Internațional de Judo

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

A XXI-a ediție a Turneului Internațional de Judo Memorialul „Aurel Cîmpeanu” se va desfășura în perioada 5-6 octombrie.



Turneul Internațional de Judo Memorialul „Aurel Cîmpeanu”, desfășurat la Focșani

Sala Sporturilor „Alin Moldoveanu” din Focșani este gazda la celei de-a XXI-a ediții a Turneului Internațional de Judo Memorialul „Aurel Cîmpeanu”, competiție care se va desfășura în perioada 5-6 octombrie.

Ucraineanca Daria Bilodid, cea mai tânără campioană mondială de seniori din istoria judo-ului, va fi prezentă în municipiul Focșani.

„În weekendul 05-06.10.2024, Sala Sporturilor 'Alin Moldoveanu' din Focșani vă găzdui unul dintre cele mai așteptate turnee internaționale de judo care se vor desfășura în acest an în România. (...) Așa cum a obișnuit în ultimul deceniu, alături de alte surprize memorabile, turneul va avea o invitată cu adevărat specială, Daria Bilodid, campioană mondială de cadeți și juniori, triplă campioană europeană, dublă campioană mondială și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2021, aceasta fiind totodată și cea mai tânără câștigătoare a campionatelor mondiale de seniori din istoria judo-ului, dobândind prima sa medalie de aur la vârsta de 17 ani.

Cu un palmares impresionant la doar 23 de ani, talentata sportivă ucraineană ne onorează cu prezența în acest an, aducând un mare plus de valoare competiției sportive”, se arată într-un comunicat al Asociației de Securitate, organizatoarea acestui eveniment.

CITEȘTE ȘI Beneficiile pe care le aduc artele marțiale în viața sportivilor. Ce avantaje au cei care practică sporturile de luptă

La cea de-a XXI-a ediție a Turneului de Judo vor participa cele mai importante cluburi de judo din țară, dar și cluburi de tradiție din Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina.

Sâmbătă, începând cu ora 09:00, va începe turneul internațional de judo la categoriile U16 și U18, masculin și feminin, cu până la 359 de sportivi înscriși, precum și concursul de open - masculin seniori, iar duminică, în cea de-a doua zi a turneului, Daria Bilodid va susține un seminar de judo.

Turneului Internațional de Judo de la Focșani este dedicat memoriei lui Aurel Cîmpeanu, antrenorul care a avut mari performanțe și a pregătit în trecut pe unii dintre cei mai reprezentativi campioni la judo din Vrancea.

Ediția din acest an este realizată de Asociația de Securitate, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, în colaborare cu Asociația Județeană de Judo Vrancea, CSM Focșani 2007, LPS Focșani, CS Unirea Focșani și CSȘ Focșani.

Intrarea spectatorilor este liberă, scopul declarat al organizatorilor fiind acela de a-i determina pe tineri să aleagă sportul și implicit un mod de viață sănătos în detrimentul altor tentații, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Judo





pixel