UEFA Euro 2024 Ce mesaj a transmis Germania selecționatei Spaniei, după triumful de la EURO 2024

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Echipa națională a Spaniei a învins selecționata Germaniei în sferturile de finală, în drumul său spre câștigarea celui de-al patrulea trofeu la Campionatul European de fotbal din istorie.



Germania felicită Spania pentru câștigarea EURO 2024

Ministrul german de Interne și al Sporturilor, Nancy Faeser, a felicitat, luni, Spania pentru victoria obținută în fața Angliei în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, a evidențiat performanța echipei Germaniei la turneu și, în calitate de gazdă, a evidențiat un turneu de fotbal care s-a desfășurat într-o atmosferă pașnică.

„Felicităm călduros echipa Spaniei pentru titlul de campioană a Europei, binemeritat după un lung turneu, câștigat cu pasiune și spirit de echipă”, se arată în comunicatul ministrului.

„Odată cu triumful Spaniei se încheie EURO 2024 din Germania, care lasă multe amintiri de neuitat din această vară și în care țara noastră s-a prezentat ca o bună gazdă”, se mai arată în comunicat.

„Am trăit fantasticul festival de fotbal din inima Europei pe care ni l-am dorit cu toții și milioane de invitați și suporteri au sărbătorit într-un mod pașnic și vesel”, a mai spus demnitarul german.

„Fotbalul nu poate rezolva în mod pașnic problemele vremurilor noastre, dar a creat un sentiment de comunitate în aceste săptămâni care ne-a făcut bine ca societate”, a conchis Nancy Fraeser în comunicatul dat publicității.

Ministrul german și-a exprimat, totodată, profunda recunoștință pentru zecile de mii de polițiști, agenți federali, servicii de urgență și numeroșilor voluntari pentru că și-au făcut mereu datoria și au intervenit cu promptitudine de câte ori a fost nevoie pentru a asigura un climat pașnic la turneu.

Selecționata Spaniei a câștigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după ce a învins Anglia în finală, cu scorul de 2-1 (0-0).

Spania a devenit prima echipă cu patru titluri europene, după cele obținute în 1964, 2008 și 2012. Nico Williams (47) și Mikel Oyarzabal (87) au marcat pentru „La Roja'”, în timp ce golul englezilor a fost reușit de Cole Palmer (73), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel