Jocurile Olimpice "Ce frumoasă e medalia, poate o să am şi eu". Sabrina Voinea, moment emoţionant la întoarcerea în ţară

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Facebook COSR
Foto Facebook COSR

Sabrina Voinea a oferit un moment emoţionant la întoarcerea de la Paris, de la Jocurile Olimpice. La conferinţa de presă organizată pe aeroportul Otopeni, Sabrina Voinea a făcut una dintre canotoarele medaliate cu aur la Paris să se emoţioneze. 



Sabrina Voinea a concurat în finala de la sol la gimnastică, unde o decizie a arbitrilor a scos-o din calculele pentru podium. Arbitrii au considerat că Sabrina Voinea a câlcat în afara covorului, astfel că au depunctat-o pe aceasta, deşi toate reluările arată că Sabrina Voinea a rămas cu ambele picioare pe covor pe toată durata concursului. 

Rebeca Andrade a luat medalia de aur, Simone Biles a luat argintul deşi a călcat de două ori în afara covorului, iar Jordan Chiles a luat bronzul după o contestaţie, coborând-o de pe podium pe o altă gimnastă din România, Ana Bărbosu. 

Federaţia Română de Gimnastică, Comitetul Olimpic Sportiv şi Român şi Camelia Voinea, mama Sabrinei, au făcut apel la TAS pentru reanalizarea notei primită de Sabrina Voinea. Dacă decizia va fi una favorabilă, Voinea ar putea primi şi ea medalie de bronz pentru exerciţiul de la Jocurile Olimpice. 

Moment emoţionant la conferinţa de presă 

După aterizarea la Bucureşti, la conferinţa de presă Sabrina Voinea a stat lângă Maria Lehaci, una dintre canotoarele medaliate cu aur la 8+1, şi a oferit un moment cu adevărat emoţionant. Voinea s-a întors către Lehaci la un moment dat, în timpul discursului lui Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi a întrebat-o dacă poate atinge medalia de aur. După ce a obţinut acordul canotoarei, Sabrina Voinea a spus doar "Ce frumoasă e medalia. Poate o să am și eu”. Inclusiv Maria Lehaci a fost emoţionată de moment şi a oftat adânc, conform GSP. 

Elisabeta Lipă: "Îmi pare rău că sportivele la o vârstă atât de fragedă trebuie să trăiască asemenea nedreptăți”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, miercuri, la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, că fiecare reprezentant al sportului românesc va face tot posibilul ca țara noastră să intre în posesia medaliei de bronz din finala de la sol a concursului de gimnastică artistică de la Paris, pierdută în urma unei contestații a delegației Statelor Unite ale Americii.

"Toată viața mea ca sportivă am fost alături de gimnastică. Canotajul cu gimnastica au stat întotdeauna împreună și când vezi un prieten în suferință simți nevoia să-i întinzi o mână. Eu nu am să pot uita toată viața mea imaginea Anei Bărbosu când pe tabelă a apărut România pe locul trei, ea era cu steagul în mână, și dintr-o dată a coborât pe locul patru...

Nu pot uita agitația și starea Cameliei Voinea (n.r. - mama și antrenoarea Sabrinei Voinea) știind că Sabrina a făcut un exercițiu aproape perfect și totuși i s-a făcut o mare nedreptate. Dar toată suflarea românească și cei care pot lua decizii nu vor sta deoparte și vor face tot ce e posibil omenește ca să intre în posesia acestei medalii. Îmi pare rău că sportivele la o vârstă atât de fragedă trebuie să trăiască asemenea nedreptăți, dar ele le întăresc și le pregătesc pentru următoarele Jocuri Olimpice”, a afirmat ea.

Elisabeta Lipă le-a îmbrățișat și le-a încurajat pe gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea: "Sabrina, ai grijă de mama, pentru că în mod sigur ediția de la Los Angeles va fi cu totul altfel pentru tine. Ana, să fii puternică pentru că tot ce nu te doboară, te întărește. Ai pierdut o luptă, nu ai pierdut războiul. Până la urmă, nu este la îndemâna oricui să fii pe locul patru, pe locul cinci, pentru că acolo sunteți printre cei mai buni din lume și toți vor să urce pe podium. Eu știu că voi sunteți bune și mă mândresc cu voi”, a mai spus Lipă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel