UEFA Euro 2024 Ce face Istvan Kovacs după ce a ratat delegarea în semifinalele EURO 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Arbitrul român nu va mai arbitra vreun meci din cadrul Campionatului European de fotbal găzduit de Germania, în vara acestui an.



Arbitrul român Istvan Kovacs a condus partida Cehia - Turcia, încheiată cu victoria turcilor, scor 1-2. La final, căpitanul cehilor nu a avut deloc cuvinte frumoase despre arbitrul român, care a acordat nu mai puțin de 19 de cartonașe în acel meci, dintre care unul roșu. 

„Este un lucru grozav că arbitrii vorbesc doar cu căpitanii. Dar am avut o discuție cu căpitanul Turciei, la final, și am convenit că acest arbitru a fost atât de îngâmfat încât nici nu a vrut să discute cu căpitanii. El a vrut să fie omul meciului, ceea ce e regretabil.

Este păcat, dar nu este vorba doar de asta. Nu am rezolvat bine situațiile la ambele goluri și acolo se decid jocurile.

(Reporter: În Premier League probabil ești obișnuit cu alte arbitraje...) Am fost surprins să văd cât de diferite au fost toate deciziile luate în acest meci. De fiecare dată când turcii cădeau la pământ era fault... e clar când văd că se fluieră totul. Am auzit că golul lui Kuchta trebuia validat. Poate cineva va crede că ne căutăm scuze, dar sunt momente care afectează întregul meci”, a declarat Thomas Soucek, căpitanul Cehiei.

„Managementul cartonașelor a contribuit la decizia de a-l trimite acasă”

După acest episod, Kovacs nu a mai fost delegat de UEFA pentru un alt meci din următoarele faze ale competiției, iar Marius Avram a detaliat argumentele pentru care oficialii ar fi luat această decizie.

„Sunt convins că decizia a fost luată din perspectiva acelui meci. Istvan Kovacs venise la EURO dintr-o poziție bună la UEFA. Tocmai arbitrase o finală europeană. Eu speram și chiar credeam că are șanse mari să prindă o semifinală europeană.

Putem presupune foarte clar că acel meci a contat în decizia de a-l trimite acasă după faza grupelor. Deși nu a avut greșeli majore, dar, probabil, managementul cartonașelor a contribuit la decizia lui Roberto Rosetti de a-l trimite acasă.

El este acum la Cheile Grădiștei la cursul arbitrilor din România, împreună că Kyros Vassaras și restul arbitrilor”, a declarat Marius Avram, potrivit digisport.ro.

CITEȘTE ȘI Noile reguli din Superliga României începând cu sezonul 2024/2025

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel