Echipa nationala Ce echipă introduce pe teren Edi Iordănescu în meciul cu Belgia? Viziunea lui Marius Șumudică

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

„Șumi” a declarat ce fel de strategie crede că va implementa Edi Iordănescu în al doilea meci de la EURO 2024, cu reprezentanta Belgiei.



După victoria din meciul de debut în fața Ucrainei, scor 3-0, Marius Șumudică bănuiește că selecționerul român va oferi o perioadă de odihnă unor jucători care au evoluat în prima partidă la EURO 2024.

Marius Șumudică: „Nu va fi ușor”

„Cred că va odihni niște jucători, având în vedere că se joacă la trei - patru zile. Și Belgia va băga tot ce are mai bun. Va fi pe viață și pe moarte. 

Serios, este foarte important. Nu știm ce va folosi Edi Iordănescu. Dacă nu va juca cu același 11, șansele noastre nu sunt la fel ca azi. Dacă va face câteva schimbări, ca să facă un ciclu săptămânal cu Slovacia...

Ai șase - șapte zile până la ultimul joc din grupă. Gândindu-te că atunci joci calificarea, să faci un punct sau trei puncte, cred că va face câteva schimbări. Și nu va fi ușor.”, a spus Șumudică.

„Trebuie să fim atenți”

„Belgia va pune tot ce are mai mult. Ei au mari probleme în defensivă. Vor fi spații, cu siguranță. Dar de la mijloc în sus sunt foarte buni. De Bruyne, Lukaku, echipă bună de tot.

Și Doku ăla în stânga, ce viteză are. Își vor juca soarta. Trebuie să fim atenți. Din trei în trei zile e greu să o duci cu aceiași jucători. Mai ales că au ieșit istoviți...

Fiecare selecționer are o strategie. Rațiu a fost foarte bun. N-a trecut o dată de el. Are calitate tehnică, eu credeam că nu știe să se apere foarte bine. Este ca Bancu. 

Pentru mine nu fundaș stânga. Dar azi au jucat excelent din punct de vedere defensiv. Au calități de a juca mult mai sus, dar azi au jucat impecabil. Și ofensiv și defensiv. 

Uitați-vă la demarcarea lui Drăguș. Este în ofsaid, se retrage, împinge fundașul și pleacă iar. Exact mișcare de atacant. Cireașa de pe tort ar fi fost să dea gol și Stanciu din corner”, a mai declarat Marius Șumudică, potrivit Fanatik.

Echipa națională a României va înfrunta selecționata Belgiei sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 22:00. Meciul se va desfășura pe RheinEnergieStadion din Köln.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel