UEFA Euro 2024 Ce amenzi a acordat până acum UEFA la EURO 2024. Suma uriașă la care s-a ajuns

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Campionatul European de fotbal găzduit de Germania a început pe 14 iunie, iar comportamentul inadecvat al spectatorilor nu a fost trecut cu vederea de către Uniunea Europeană de Fotbal.



1,2 milioane de euro, sumă impusă până acum de UEFA

Aruncarea cu obiecte în teren la EURO 2024, inclusiv a paharelor de plastic de bere, a fost sancționată de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) cu amenzi grele pentru federațiile implicate.

În faza grupelor, UEFA a impus amenzi în valoare totală de 1,2 milioane de euro, dintre care 719.375 de euro pentru aruncarea de obiecte pe teren.

La stadion, fanii plăteau o garanție de trei euro pentru un pahar de plastic cu bere, iar returnarea ambalajului le aducea acestora suma plătită inițial.

Principala țintă a obiectelor aruncate pe teren au fost jucătorii echipei adverse, în special la loviturile de colț, un amănunt interesant fiind că Anglia nu au fost sancționată atunci când fanii au aruncat pahare spre proprii jucători și antrenor după remiza (0-0) cu Slovenia.

În cele 36 de meciuri din faza grupelor, în 25 suporterii au aruncat cu pahare de plastic pe teren. În șapte dintre acestea, fanii ambelor echipe au fost responsabili pentru amenzile aplicate federațiilor lor, 19 dintre cele 24 națiuni participante primind asemenea penalități financiare.

 

Ungaria, Elveția, Croația și Serbia, amendate în toate meciurile din faza grupelor

Ungaria, Elveția, Croația și Serbia au primit amenzi în toate cele trei partide de grupe, iar Federația Sârbă a primit amenzi în valoare totală de 133.125 de euro doar pentru această infracțiune.

Alte infracțiuni care au adus amenzi includ aprinderea artificiilor, tulburări ale mulțimii, transmiterea unui mesaj nepotrivit pentru un eveniment sportiv, pătrunderea pe câmpul de joc, comportamentul necorespunzător al echipei și utilizarea unui indicator cu laser.

Doar federațiile din Franța, Spania și Slovacia au scăpat până acum de amenzi, fanii lor avânt o conduită impecabilă, în timp ce Croația a primit cele mai multe amenzi, însumând 220.875 de euro, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel