Fotbal Ce a cerut Mircea Lucescu pentru a semna cu Beşiktaş. "Doar eu pot să vă salvez. Voi munci cât îmi permite sănătatea"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Samet Aybaba, managerul general al celor de la Beşiktaş, a venit la Bucureşti pentru a-l convinge pe Mircea Lucescu să preia echipa, însă atitudinea antrenorului român l-ar fi dezamăgit. Astfel, Aybaba a decis imediat numirea lui Fernando Santos pe banca tehnică a echipei din capitala Turciei. 



Conform jurnaliştilor de la Fotospor.com, Mircea Lucescu ar fi spus că "Beşiktaş e de nerecunoscut. M-am uitat la meciuri şi echipa e într-o situaţie disperată. Doar eu vă pot salva. Nimeni nu ştie Liga Turciei mai bine decât mine. Nu pot recunoaşte echipa la cum arată acum. Dacă aduceţi pe cineva care nu cunoaşte campionatul, o să strice şi mai rău lucrurile". 

Mircea Lucescu le-ar fi transmis oficialilor turci şi că "voi munci cât timp îmi permite sănătatea, şi aş vrea să facem contractul plecând de la lucrul ăsta. Ştiţi cifrele mele din Turcia şi din Ucraina. Aşa că trebuie să vorbim despre bani". 

Antrenorul român ar fi vrut să aibă şi ultimul cuvânt asupra transferurilor. 

"Eu fac transferurile, eu aleg jucătorii, eu îi aduc. Nimeni nu se poate amesteca în munca mea. Am făcut milioane de dolari din vânzarea jucătorilor de la Şahtior, şi pot face asta şi la Beşiktaş. De asemenea, îmi aleg singur asistenţii. Voi aduce şi turci, şi străini", a mai declarat Mircea Lucescu. 

Fernando Santos este noul antrenor de la Beşiktaş 

Fernando Santos, fostul selecţioner al naţionalei Portugaliei, cu care a câştigat EURO 2016, a fost numit duminică în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Beşiktaş Istanbul, a anunţat clubul turc, citat de AFP.

Santos, în vârstă de 69 de ani, vine la Beşiktaş după o scurtă experienţă de selecţioner al Poloniei, de care s-a despărţit după ce nu a reuşit să o califice direct la EURO 2024 şi va trebui să dispute baraje.

Tehnicianul lusitan îl înlocuieşte la echipa din Istanbul din Riza Calimbay, care a demisionat în urmă cu câteva săptămâni.

Pe lista conducătorilor clubului Beşiktaş s-a aflat şi românul Mircea Lucescu, fost antrenor al vulturilor negri, conform presei turce.

Fernando Santos a mai pregătit în cursul carierei sale şi selecţionata Greciei, între 2010 şi 2014, înainte de a prelua Portugalia lui Cristiano Ronaldo, pe care a condus-o între 2014 şi 2022.

Sub conducerea sa, portughezii au devenit campioni europeni în 2016, după o finală câştigată în faţa Franţei, gazda competiţiei (1-0).

Santos a antrenat, de asemenea, echipele AEK Atena, Panathinaikos Atena, FC Porto şi Benfica Lisabona, între altele.

Beşiktaş, grupare cu 16 titluri de campioană a Turciei în palmares, ocupă locul al şaselea în clasament după 18 etape, la 18 puncte de liderul Fenerbahce Istanbul, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel