Tenis Cazul de dopaj al lui Jannik Sinner nu s-a terminat. Cât mai are WADA la dispoziţie pentru a face recurs

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jannik Sinner a fost exonerat de acuzaţiile de dopaj, însă decizia nu este definitivă. 



Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) nu a decis încă dacă va contesta decizia exonerării tenismanului italian Jannik Sinner, noul campion de la US Open, care a fost depistat pozitiv la două controale în luna martie, AMA/WADA mai având cel puţin trei săptămâni pentru a face acest lucru, scrie marţi Associated Press.

AMA/WADA, cu sediul la Montreal, a împărtăşit marţi detalii despre termenul limită pentru apel cu Associated Press. Codul Mondial Antidoping, setul global de reguli pentru sporturile internaţionale, permite AMA/WADA să depună un recurs în cazul Sinner cel puţin până la sfârşitul lui septembrie.

AMA/WADA şi Nado Italia, Agenţia italiană antidoping, sunt singurele agenţii care ar putea contesta decizia unui tribunal independent, anunţată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) pe 20 august.

În timp ce regulile luptei împotriva dopajului prevăd că orice parte cu dreptul de a face recurs (cum ar fi Nado Italia) are 21 de zile pentru a face acest lucru, WADA are la dispoziţie încă 21 de zile.

Marţi (astăzi) sunt 21 de zile de când a fost anunţată hotărârea unui complet de trei judecători de la Londra, dar Nado Italia nu a depus încă apel.

Cu toate acestea, nu a fost clar dacă termenul iniţial de 21 de zile a expirat marţi, deoarece această fereastră se deschide numai după ce toate părţile primesc verdictul şi documentele justificative, ceea ce se poate întâmpla la câteva zile sau mai mult după anunţ, potrivit ITIA.

"Termenul limită pentru depunerea unui recurs la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv - n. r.) va fi de 21 de zile de la data primirii deciziei motivate în cauză de către partea care face recurs", se arată în regulamentul ITIA.

După aceea, AMA/WADA mai are 21 de zile pentru a depune un recurs la TAS.

Pe 20 august, ITIA a anunţat că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping.

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, a indicat ITIA.

Un recurs ar putea pune în pericol titlul lui Sinner US Open, dar italianul şi echipa sa juridică au furnizat dovezi detaliate care au convins ITIA şi judecătorii tribunalului că explicaţia sa a fost credibilă, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis





pixel